10 Längdskidlopp 2023

10 Längdskidlopp 2023

Datumen för skidloppen har börjat uppdateras och vi kan redan presentera en lista på 10 lopp i klassisk stil som du kan anmäla dig till 2023! ❄️


Kronanloppet - 14 januari

Kronanloppet i Luleå som går av stapeln den 14 januari är ett motionslopp där du kan välja mellan 40, 24 eller 8 kilometer. Det är även seedningsgrundande för Vasaloppet (40 km) och Tjejvasan (24 km).

CRAFT Ski Marathon - 15 januari

Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet och banan bjuder på kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjällterräng, myrar och mysiga skogsspår. Du kan välja mellan 42 och 21 km, men skynda dig, det är ett anmälningstak på 900 personer.

Moraloppet - 21 januari

Med start i Evertsberg och mål vid Mora skidstadion tar du sig 42 km i Vasaloppsarenan. Spännande för dig som aldrig åkt i Vasaloppets spår och perfekt träning för dig som har Vasaloppet som mål 2023!

Billingens Långlopp - 28 januari

Billingens Långlopp i Skövde är södra Sveriges största skidfest och det vill du väl inte missa? Billingens stora satsning på längdskidåkning omfattar ett helt nytt konstsnösystem och moderna faciliteter som gör att du som deltagare får en optimal upplevelse både i och utanför skidspåret.

Engelbrektsloppet 45/30km - 5 februari

Den 5 februari går två distanser av det klassiska Engelbrektsloppet i Norberg. Välj mellan 45 eller 30 km. Distanserna är även en del av En Svensk Klassiker. Vill du köra hela Engelbrektsloppet 60 km är du välkommen till Norberg veckan efter med start 12 februari.

Haldo Hanssons Minne - 11 februari

Det klassiska 42 eller 15 km långa skidloppet till minne av Haldo Hansson i Trångsviken går av stapeln för 63:a gången Lördag den 11:e februari. Det är även seedinggrundande för Vasaloppet.

Sundsvallsloppet - 18 februari

Sundsvallsloppet som har premiär den 18 februari är ett utmanande, roligt och fartfyllt lopp som går i klassisk stil i Sundsvalls fina terräng. Det finns sträckor för ungdom, junior och senior med distanser på 1, 5, 10, 20 och 40 km. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan.

Vasaloppet - 5 mars

Var en del av världens största skidtävling, Vasaloppet! Skida de klassiska 90 kilometrarna från Sälen till Mora och dela loppglädjen tillsammans med tusentals andra. Loppet är en del av En Svensk Klassiker.

Lofsdalen Epic - 1 april

En unik fjällupplevelse i Lofsdalen på skidor! Ta liften till starten och välj mellan 55, 35 och 18 kilometer. Som grädde på moset efter loppet är det bankett, kul va?

Åk en mil - Vinn en bil - 7 april

Det är precis som det låter, åk en mil - vinn en bil. På långfredagen den 7 april är det dags att tävla i Storhogna och alla som går i mål är med i utlottningen av en Volkswagen Golf Alltrack!


Vill du ha fler lopp att välja på? Då hittar du dom på Lopplistan.se. Skidloppen kommer att uppdateras kontinuerligt efter att datumen släpps. Hoppas du hittar ett lopp du vill skida! 💙