10 Längdskidlopp 2024

Vinterlandskap med skidspår

Ska du delta i ett skidlopp i år men är osäker på vilket du ska välja? Då har du kommit rätt. I den här posten ger vi dig tips om 10 härliga längdskidlopp som du kan välja mellan ❄️


CRAFT Ski Marathon - 14 januari

Plats: Orsa
Distans: 42.0, 21.0 km

Grönklitts längdspår är kända för sin höga kvalitet och banan bjuder på kuperade elitspår varvat med lättåkta vägspår, fjällterräng, myrar och mysiga skogsspår. Du kan välja mellan 42 och 21 km, men skynda dig, det är ett anmälningstak på 800 personer.

Moraloppet - 20 januari

Plats: Mora
Distans: 42.0 km

Med start i Evertsberg och mål vid Mora skidstadion tar du sig 42 km i Vasaloppsarenan. Spännande för dig som aldrig åkt i Vasaloppets spår och perfekt träning för dig som har Vasaloppet som mål 2024!

Billingens Långlopp - 3 februari

Plats: Skövde
Distans: 42.0, 21.0 km

Billingens stora satsning på längdskidåkning omfattar ett helt nytt konstsnösystem och moderna faciliteter som gör att du som deltagare får en optimal upplevelse både i och utanför skidspåret.

Västgötaloppet  - 4 februari

Plats: Ulricehamn
Distans: 42.0, 25.0, 17.0, 8.0 km

Möt naturen på fantastiska Lassalyckan i Ulricehamn i fantastiska spår och underbar miljö. Åk själv, med kompisgänget eller varför inte företagslaget. Arrangören garanterar hejarop i spåren och varm blåbärsoppa för energipåfyllning längs med dom 42 km gnistrande vita spåren.

Engelbrektsloppet - 4 februari

Plats: Norberg
Distans: 45.0 km

Den 4 februari går det klassiska 45 km-loppet Engelbrektsloppet i Norberg. Distansen är en del av En Svensk Klassiker. Vill du köra hela Engelbrektsloppet 60 km är du välkommen till Norberg veckan efter med start 11 februari.

Medelpad Classic Ski - 11 februari

Plats: Timrå
Distans: 42.0, 22.0 km

Spåren löper genom Ljustorps vackra natur, i skogar och över åkrar. På slutet passerar spåret Lögdö bruk samt längs Ljustorpsån och avslutas på Bergeforsens Idrottsplats. Med jämna mellanrum finns vätskestationer utplacerade. Loppet är seedinggrundande till Vasaloppet.

Haldo Hanssons Minne - 17 februari

Plats: Trångsviken
Distans: 42.0, 15.0 km

Det klassiska 42 eller 15 km långa skidloppet till minne av Haldo Hansson i Trångsviken går av stapeln för 64:a gången den 17:e februari. Det här loppet är även seedinggrundande för Vasaloppet.

Sundsvallsloppet - 17 februari

Plats: Sundsvall
Distans: 40.0, 20.0, 10.0, 5.0, 1.0 km

Sundsvallsloppet är ett utmanande, roligt och fartfyllt lopp som går i klassisk stil i Sundsvalls fina terräng. Dom erbjuder sträckor för ungdom, junior och senior med distanser på 40.0, 20.0, 10.0, 5.0, 1.0 km. Loppet är seedningsgrundande inför Vasaloppet och Tjejvasan.

Vasaloppet Öppet spår Söndag - 25 februari

Plats: Sälen-Mora
Distans: 90.0 km

90 kilometer skidåkning är en utmaning men här finns även tid att njuta av naturen och känna historiens vingslag. En folkfest när alla de välkända Vasaloppskontrollerna passeras på vägen ner till målportalen i Mora. Till skillnad mot Öppet Spår måndag är bara klassisk stil tillåten i Öppet Spår söndag.

Lofsdalen Epic - 23 mars

Plats: Lofsdalen
Distans: 55.0, 35.0 km

Lofsdalens vackra natur och milsvida vyer över fjäll gör bansträckningen till en av de häftigaste upplevelserna på skidor vi kan komma på. Oavsett skidbakgrund erbjuder Lofsdalen Epic en distans för alla!


Vill du ha fler lopp att välja på? Då hittar du dom på Lopplistan.se. Skidloppen kommer att uppdateras kontinuerligt efter att datumen släpps. Hoppas du hittar ett lopp du vill skida! 💙

Lopplistan logo