12 Löplopp i September 2022

höstdag med rubrik

September är löploppens månad. Den är helt fullspäckad med roliga och tuffa lopp! Det finns något för alla och de är utspridda över hela landet. Har du inte anmält dig till något än kan du köra en spontanare på något av dom här eller bara hitta inspiration inför nästa år. Här är ett litet axelplock av vad du kan välja mellan. Fler lopp hittar du som vanligt på Lopplistan.se.


Midnattsloppet Malmö - 3 september

Du vill väl inte missa ett av Malmös festligaste lopp? Välj mellan 5 och 10 km och dela löpglädjen med de tusentals andra löparna som alla har likadana trörjor. Vill du spexa till det kan du välja maskeradklassen.

Tjejmilen - 3 september

Girls Only! ✌️ Nordens största evenemang bara för kvinnor har start den 3 september på gärder i Stockholm du kan springa eller gå 10 km.
I år är temat 90-talet, varför då? Jo, för 2024 fyller Tjejmilen 40 år och det firas pompa och ståt! Varje år fram till 40-årsdagen hyllas alla fantastiska tjejer som sprungit Tjejmilen med unika lopp, kul va?

The Bridge Backyard Ultra - 10 september

Just One More Loop! Backyard är ett koncept med en 6,7 km lång rundbana med start varje hel timme. Alla som hunnit runt banan startar igen om man vill för nästa varv en timme senare. Den som inte tar sig runt till nästa start är ute ur loppet, sist kvar vinner! Banan erbjuder fantastisk vy över bron, Öresund och Malmö Stad.

Sigtuna Stadslopp - 10 september

Var med och spring 5 eller 10 km i Sigtuna stadslopp den 10 september. Loppet är en löpartävling som arrangeras ideellt och allt överskott går i år oavkortat till insamling för Ukraina samt till skolan Mama Noarh Education Center i Kenya.

Göteborg Trailrun - 10 september

Ett spännande och utmanande traillopp i Göteborg! Här finns en distans för alla, du kan välja mellan 9, 22, 30 och 44 km. Du kommer få springa på äventyrliga stigar, i lummig skog och på bergshällar med vidunderlig utsikt där härliga uppförsbackar blandas med sköna utförslöp! Det vill du väl inte missa? Och som att det inte var allt, i mål är det after run med ett varmt lagad mål mat, energi från Umara och mycket annat!

Bergslagsleden Ultra - 17 september

Gillar du att springa långt? Se hit! I Bergslagsleden Ultra kan du välja mellan 45, 65 eller hela 82 km. Som du kanske redan gissat så går banan på Bergslagsleden underbara stigar! Loppet arrangeras av den ideella föreningen Nature Running och eventuellt överskott går tillbaka in i arrangemanget och skänks till Barndiabetesfonden.

Kretsloppet i Borås - 17 september

I Kretsloppet i Borås kan alla vara med, det finns en distans som passar dig. Välj mellan 10, 5, 2.3 och 0.5 km. Ta med dina vänner och spring eller gå tillsammans. Genom att delta i loppet är du automatiskt startat din Boråsklassiker, så varför inte fortsätta din nya utmaning som sträcker sig över hela året!

Ramboll Stockholm Halvmarathon - 17 september

Den 17 september går starten för det 21:a Stockholm Halvmarathon. Står du på startlinjen redo att springa 21.1 km på Stockholms gator? Banan anser som lättlöpt och du får uppleva Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Gamla Stan och Södermalm. Start och mål är i området mellan Slottet, Riksdagshuset och Operan. Så vill du ha en härlig dos av Stockholm är detta loppet för dig!

Kung Björn-loppet - 17 september

Var en del av Kung-Björnloppet den 17 september som är Uppsalas stora höst-löparfest! Du kan välja mellan 10 och 6 km. Banan går i terräng.

Lidingöloppet - 24 september

Upplev den tuffa och vackra banan tillsammans med tusentals löpare som sedan starten 1965 har blivit en av landets stora löparutmaningar! Här varvas flacka ängsmarker och grusvägar med sluttande stigar och branta uppförsbackar. Den klassiska distansen är 30 km men du kan även välja 15 km!

Värmdö Ultra - 24 september

Utmana dig med 60 km i Värmdö Ultra. Banan består av grusvägar, skogsvägar, asfalt, led och stig. Som arrangören själv skriver på hemsidan, "Värmdö är för vackert för att beskrivas - det måste upplevas". Så passa på att löpa genom det och upplev det på bästa sätt!

Rosa Bandet-loppet - 25 september

Ett av årets viktigatse lopp där du bidrar till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj! Loppet är 10 km i vackra spår på Lidingö och alla från 11 år kan delta. Vill du vara en del av loppet men har inte möjligheten att ta dig till Lidingö så kan du kan välja att delta i Rosa Bandet-loppet@Hemma mellan 23/9-9/10. Du bidrar med lika mycket till Rosa Bandet-kampanjen men du genomför ditt lopp på din hemmaplan.


Vi hoppas du hittade något lopp du gillar. Vill du ha mer inspiration så hittar du det som vanligt i listan. Lycka till på loppen! 💙

Lopplistan logo