8 Fysiska Millopp i Stockholm Augusti-December 2021

Bild över Stockholm

Som vi har längtat! Äntligen har restrisktionerna lättat tack vare en nedgång av smittan i samhället och loppen har kunnat börja arrangera fysiska lopp med försiktighetsåtgärder. Men vi är glada för det vi får, eller hur?
I den här posten listar vi 8 fysiska millopp, alltså 10km på plats som du fortfarande kan anmäla dig till och springa 2021. Missa inte chansen att få ta del av något av dessa evenemang! 🏃‍♀️


Premiärmilen - 28 augusti

Här har du en lättsprungen mil på en, enligt arrangören, snabb och relativt flack bana genom natursköna Norra Djurgården. Start- och målområde cirka 500 meter från Universitetets tunnelbanestation. Premiärmilen är det enda milloppet som är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon.

Tjejmilen - 4 september

Alla tjejer där ute som är sugna på ett millopp, 4 september är det Tjejmilen❗️Det är Sveriges största evenemang bara för kvinnor. Loppet går på Gärdet i Stockholm. Du kan välja att anmäla dig till vanliga Tjejmilen eller nykomlingen Tjejmilen Trail om du är mer en skogslöpare eller bara vill ha en utmaning utöver det vanliga.

Sicklaloppet - 19 september

I Sickla köpkvarter hittar du Sicklaloppet den 19 september. Banan erbjuder en naturskön sträcka som går längs vackra sjöstränder i Sickla och Hammarby Sjöstad. Banan går på vägar och gångvägar och underlaget är 60 % asfalt, 30 % grus och 10 % träbrygga.

Run for Pride - 25 september

Årets mest färgsprakande lopp hittar du på Djurgården i Stockholm den 25 september! 🌈 I det här loppet går gjläde före prestation. 100 kronor av varje såld biljett går oavkortat till Regnbågsfonden, en stiftelse vars mål att skapa en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter – oavsett sexuell läggning, könsidentitet och uttryck.

Rosa Bandet-loppet - 3 oktober

Rosa Bandet-loppet är loppet där du springer 10 km till förmån för Cancerfonden. Du kan välja att köpa årets t-shirt och då skänker du 50 kronor extra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. TCS Lidingöloppets medalj i brons delas ut till alla som fullföljer loppet. Loppet är också en del av En Svensk Klassiker tjej och korta så det är ett perkeft tillfälle att starta din Klassiker! 💪

Hässelbyloppet - 3 oktober

I Hässelbyloppet springer du en flack och inspirerande bana på 10 km genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm. Den här banan sägs vara riktigt snabb och enligt arrangören noterade var fjärde löpare nytt personligt rekord på 10 km i 2019 års lopp. Så vill du persa? Välj Hässelbyloppet!

Höstrusket - 6 november

Aaah, höstlöpnig 😌 Höstrusket erbjuder ett 10 km-lopp på Norra Djurgården den 6 november. Banan går på asfalt och är flack och snabb men har några backar. Alla som fullföljer 10-kilometersloppet får en snygg medalj efter målgång för deras prestation.

Nyårsloppet - 31 december

Nyårsloppet är en långvarig tradition i Vallentuna strax norr om Stockholm och vi hoppas det kan löpas som en avslutning på 2021. Det är ett perfekt sätt att avsluta året och ladda inför firandet på kvällen. 🎉


Vi hoppas du hittar ett lopp att springa! Vill du ha fler att välja på eller andra distanser? Besök oss på Lopplistan.se

Lopplistan logo