10 Yogaövningar För Stela Löpare

Yoga-avokadon

Känner du dig träffad av orden stel löpare? Då har du kommit rätt! Generellt är löpare inte särskilt rörliga men genom att träna rörlighet kan du bli både en bättre löpare och minska risken för skador.

Att göra yoga ökar syretillförseln till muskler vilket hjälper till att påskynda återhämtning och därför är det perfekt att avluta ett löppass med yoga eller klämma in det mellan löpdagarna. Yoga hjälper också till att stärka och öppna upp kroppen som hjälper dig bli en bättre löpare med bra hållning!

I den här posten delar vi 10 enkla övingar som du kan göra oavsett hur stel eller rörlig du är. Gör alla eller välj ut dom som passar dig. Som vanligt visar vår hard working avocado 🥑 dig hur du utför övningarna. Lycka till!

Lyssna på kroppen, bara du kan ta ansvar för din hälsa.

10 enkla yogaövningar för den stela löparen 🧘‍♀️

1. Nedåtittade huden

Stretchar: Axlar, baksida lår och vaderna

Stå på alla fyra med knäna under höften och armarna strax framför axlarna. Sätt i tårna och lyft upp knäna för att komma i position. Böj mer på knän om det känns stelt eller om ryggen rundas. Det gör ingenting om hälarna inte kommer i golvet, det viktiga är att ryggen är rak.

Nedåtittande hunden
Nedåtittande hunden

2. Högt utfall

Stretchar: Höftböjare, lår och vader

Placera ditt främre knä rakt ovanför vristen så du bildar en 90-graders vinkel. Håll den bakre hälen lyft och håll armarna sträckta.

Högt utfall
Högt utfall

3. Lågt utfall

Stretchar: Höftens framsida

Placera ditt främre knä rakt ovanför vristen så du bildar en 90-graders vinkel. Sätt ned ditt bakre knä i golvet och håll armarna sträckta.

Lågt utfall
Lågt utfall

4. Halv ryggradsrotation

Stretchar: Nacke, axlar och höfter

Sitt med båda benen rakt fram. Dra upp höger knä mot bröstet och placera foten på utsidan av vänter lår. Sätt höger hand bakom dig och håll i höger ben med din vänstra. Andas och rotera åt höger. Pusha inte för mycket, lyssna på vad kroppen klarar av.

Halv ryggradsrotation
Halv ryggradsrotation

5. Glada barnet

Stretchar: Ryggrad och ljumskar

Ligg på golvet och för knäna mot bröstet. Ta tag med händerna på utsidan av fötterna och håll. Når du inte till utsidan av fötterna, ta tag i stortårna eller vristen.

Glada barnet
Glada barnet

6. Halv duva

Strecthar: Sätesmusklerna, ljumskar och utsida lår

Ha armarna framför dig och för fram ena knät och försök att komma i en så nära 90-graders vinkel du klarar med underbenet. Försök hålla höfterna parallella.

Halv duva
Halv duva

7. Vinkelställning

Stretchar: insida lår och ljumskar

Sitt på golvet och sätt ihop fotsulorna mot varandra och håll i fötterna med dina händer. För hälarna så nära kroppen som det känns okej men tvinga inget.

Vinkelställning
Vinkelställning

8. Huvud mot knä

Stretchar: Axlar, ryggrad, hamstrings och ljumskar

Sitt med benen utsträckta framför dig och dra upp ena foten och placera fotsulan på insdan av motsatta låret eller så långt du kommer upp med foten. Luta dig fram och sträck armarna mot foten framför dig. Om ryggen böjs så kan du backa till ett läge där du kan ryggen rak.

Huvud mot knä
Huvud mot knä

9. Halv splitt

Stretchar: Nedre delen av ryggen, höfter, baksida lårmuskel och vader

Stå med ena knät under höften och för fram ditt andra ben rakt framför dig och sätt i hälen i golvet. För höften bakåt tills du sträckt ut främre benet.

Halv splitt
Halv splitt

10. Barnet

Stretchar: Höft, lår och vrister

Sätt dig på knä och för ihop stortåna med varandra och knäna ut till yoga mattans kant. Sätt händerna framför dig och kryp fram med fingrarna så du stäcker ut dig.

Barnet
Barnet

Vi hoppas du hittade några övningar som passar dig. Efter ett yogapass kan det vara skönt att bara sätta dig i skräddarsits, blunda och ta några djupa andetag och meditera några minuter för att landa i dig själv innan du fortsätter din dag.

Lycka till med rörligheten! 💛