Spring ett Välgörenhetslopp 2023

Spring ett Välgörenhetslopp 2023

Här listar vi 7 välgörenhetslopp med olika hjärtefrågor som du kan delta i 2023. Välj det du brinner mest för, eller varför inte ställa upp i allihopa? ❤️


Spring för Livet - 4 maj

Loppet går på Djurgården i Stockholm med start vid gräsytan framför Sjöhistoriska museet. Du kan välja mellan 5 och 10 km. Spring För Livet anordnas av Brunswick Real Estate, i samarbete med UNICEF och Företag för Malawi. Genom att vara del av Företag för Malawi och anordna välgörenhetsloppet Spring För Livet så bidrar dom till en bättre framtidsutsikt för barn i Malawi.

Wings for Life - 7 maj

Wings for Life World Run är ett globalt lopp för både löpare och rullstolsdeltagare. Du laddar ned en app på din telefon och ställer dig för start i Hagaparken i Stockholm kl 13.00. Loppet har ingen målgång utan du springer så långt du hinner innan den virtuella "catcher car" hinner ikapp dig. När den har passerat dig är ditt lopp över. Den virtuella catchern startar 30 minuter efter startskottet och jagar sedan deltagarna i 15 km/h och ökar stadigt till alla deltagare är passerade. 100% av alla donationer och anmälningsavgifter går direkt till ryggmärgsforskning.

Blodomloppet - 10 maj-6 sep

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 19 orter runt om i landet och på distans. Syftet är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med vänner och arbetskamrater och avsluta med en skön picknick efter loppet.

Alzheimerloppet - 17-21 maj

Var med i kampen mot Alzheimers sjukdom! Bara i Sverige lider minst 160.000 människor av någon form av demenssjukdom. Det är den enda folksjukdomen som saknar botemedel och bromsmedicin. Alzheimerloppet anordnar för att öka uppmärksamheten kring sjukdomen och samla in pengar till forskningen. Var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå, springa, cykla, yoga spela golf eller annan pulshöjande aktivitet bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden.

Glädjeruset - 26 augusti

Glädjeruset är en folkfest där alla är välkomna. Glädjeruset handlar inte om resultat utan om glädjen i att röra sig och att vara en del i en gemenskap. Det kommer även finnas ett virtuellt lopp som man kan genomföra var man vill och när man vill mellan 26 augusti och 9 september. Överskottet från Glädjeruset går till Hugos Stiftelse som arbetar för att barn och ungdomar med funktionsnedsättning ska få möjlighet att leva  ett gott och aktivt liv.

Rosa Bandet-loppet - 24 September

Spring ett av årets viktigaste lopp på Lidingö till förmån för Cancerfonden! Rosa Bandet-loppet vill inspirera till fysisk aktivitet och sprida kunskap om hur var och en kan minska risken att drabbas av cancer genom hälsosamma levnadsvanor. Loppet arrangeras av Lidingöloppet tillsammans med Cancerfonden och är varje år den officiella starten för Rosa-Bandet kampanjen som pågår under oktober månad varje år.

Mental Health Run - 30 september

Psykisk ohälsa kan drabba oss alla, majoriteten av alla människor berörs själva eller som närstående. Psykisk och fysisk hälsa hänger ihop och arrangören vill verka för rörelse, gemenskap och glädje. Mental Health Run är ett välgörenhetsevenemang i Stockholm (eller virtuellt mellan 30 sep-6 okt) med syfte att synliggöra hur viktigt fysisk aktivitet är för den psykiska hälsan. Allt överskott från loppet går oavkortat till den psykiatriska forskningen.