7 Ultralopp 2021

7 Ultralopp 2021

Aah, Ultralopp! En sån där härlig distans som man inte skämtar om. En distans där du får känna på att du lever, på riktigt. 🙌

Vi kan dela in ultradistansen i två kategorier: längdlopp och tidslopp.

  • Längdloppen är ofta runt 50 km upp till 160 km. Ibland ännu längre eller nån kilometer kortare.
  • Tidslopp går ut på att springa så långt som möjligt inom en utsatt tid. Vanliga tider är 6-, 12-, 24-, 48 timmar och 6 dygn.

I denna post tipsar vi om 7 lopp inom kategorin längdlopp!

Ultralopp har blivit populärt i Sverige och under pandemin kan inte alla arrangörer erbjuda lika många platser som de vanligvis kan. En del lopp är redan fullbokade. Bland de lopp vi listar idag kan du i skivande stund fortfarande knipa en plats om du är snabb. Så läs igenom den här posten och gör en anmälan direkt till det loppet som passar dig bäst 😉.


Öland Ultra Trail - 19 juni

Spring 50 km i Öland Ultra. Under loppet passerar du bland annat Skäftekärr, Byrums raukar, Neptuni åkrar och Trollskogen. Anmäler du dig innan 13 juni, eller innan det blir fullt såklart så du får du en T-shirt!

Ultravasan - 21 augusti

Spring hela det klassiska vasaloppet på 90 km! Känns det för galet? Ta halva sträckan och spring 45 km istället. Behöver vi skriva något mer? Vi tycker loppet det talar för dig själv!

Bergslagsleden Ultra - 18 september

Var med i den åttonde upplagan av Bergslagsleden Ultra som går längs Bergslagsleden vackra stigar. Du kan välja mellan 46, 65 eller 82 km krävande Bergslagsterräng!

Värmdö Ultra - 25 september

Upplev 60 kilometer njutning där du springer på en bana som består av grusvägar, skogsvägar, asfalt, led och stig i Värmdö. Arrangören skriver på sin hemsida att "Värmdö är för vackert för att beskrivas – det måste upplevas". Det vill man ju inte missa. Så, det är väl bara att gå in och anmäla dig då!

UKA Pain - 1 och 2 oktober

Redo att springa riktigt långt? Åk till Älvdalen. Där går starten för 170 km den 1 oktober! Är det bara för odödliga tycker du? Välj då mellan 100, 75 eller 27 km. I anmälan ingår tillträde till Hotell Älvdalens Spa bad & Bastu så det kan du se fram emot under hela loppet!

Gotland Ultra Marathon - 2 oktober

Ställ upp i ett av Sveriges vackraste ultramarathon - GUM. Stäckan är 52 km med start vid Hallshuk på norra Gotland och du går i mål i Visby. Om du inte vill ge dig på hela sträckan finns även möjligheten att springa 29 km in mot Visby.

Sörmland Ultra - 16 oktober

Redo för 50 km terräng? Då är Sörmlands Ultra för dig! Loppet följer i stort sett Sörmlandsledens första fyra etapper. Banan är bitvis mycket teknisk och krävande så jag säger som arrangören - kom förberedd!


Vi hoppas du blev inspirerad att springa ett ultralopp och att hittade något här du vill ställa upp i. Lycka till med träningen och loppen! 🥇