10 Stockholmslopp du inte vill missa 2019

10 Stockholmslopp du inte vill missa 2019

Stockholm står för några av de mesta populära löplopp vi har i Sverige. Oavsett vad du söker för distanser så finns det ett lopp för dig. Här listar vi 10 lopp du inte vill missa 2019!

1. Premiärmilen - 30 mars

Dra igång säsongen med Premiärmilen där du springer 10 sköna kilometer på norra djurgården. ASICS Premiärmilen är ett officiellt seedningslopp för ASICS Stockholm Marathon. Det innär att om du gör du en snabb miltid här så finns möjligheten att du får starta längre fram i maran.

2. Kungsholmen Runt - 11 maj

KfS Kungsholmen Runt är en milbana med start i Rålambshovsparken där du springer 2 varv för att komma upp i halvmarathon-distans. Arrangören själv beskriver banan som långa, flacka rakor över första halvan och en knixigare avslutning.

3. Stockholms brantaste - 25 maj

Här har du en tuff utmaning för 2019! Alla som springer vet att det kan vara kämpigt uppför backarna. Stockholms brantaste fokuserar på just det, nämligen att springa upp för Hammarbybacken. Det är en total stigning på 255 höjdmeter fördelat över tre backar, sammanlagt 3,3 km löpning!

4. Stockholm Marathon - 1 jun

Utmana dig med ett riktigt vackert marathonlopp. Spring 42.2 härliga/tuffa/underbara/outhärdliga kilometrar på Stockholms gator där du får möta folkets jubel och hejarrop och dela denna häftiga upplevelsen med tusentals andra löpare.

5. Blodomloppet - 11 och 12 jun

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras runt om i landet och den 11 och 12 juni är det Stockholms tur. Välj mellan att gå, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer. Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil.

6. STHLM 10- 13 jun

STHLM 10 är ett festligt 10 kilometerslopp mitt i stan. Du springer Riddarfjärden runt med start och mål i Rålambshovsparken. Som deltagare får du t-shirt i en sommarfärg. Efter loppet är det After Run med DJ:s, mingel och grillfest!

7. Midnattsloppet - 17 aug

I år är det dags för det 38:e Midnattsloppet i Stockholm. En riktig löparfest som erbjuder en 10 kilometers bana på Södermalm. Arrangören säger att det är en ganska tuff bana och att Sofia Kyrkbacke mitt i loppet inte lämnar någon oberörd men med hjälp av publikens jubel tar du dig i mål. Ta med dina vänner eller familj och spring midnattsloppet ihop!

8. Convinistafetten - 21 och 22 aug

Samla dina kollegor och spring årets roligaste stafett. Ett perfekt tillfälle för teambuliding! I varje lag är ni 5 deltagare och alla springer 5 kilometer var. När hela laget tagit sig i mål väntar en picknick att avnjuta tillsammans. När picknicken är över öppnar After Run-området. Där kan ni mingla, dricka något gott och ha riktigt roligt tillsammans!

9. Glädjeruset - 24 aug

Glädjeruset är loppet för alla! Du kan välja mellan 5 och 10 kilometer. Gå, spring, jogga eller rulla fram längs vattnet och de vackra omgivningarna du möts av mellan Hägernäs Strand och Näsby slott i Täby strax norr om Stockholm. Överskottet från loppet går till att främja aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning genom att främst stötta RBU – Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

10. Ramboll Stockholm halvmarathon - 7 sep

Stockholm Halvmarathon har en unik bana där du startar och går i mål i området vid Slottet, Riksdagshuset och Operan. Banan är lättlöpt så om du satasar på en snabb halvmaratid är detta loppet för dig! Du springer den populära distansen på 21.1 km genom Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Gamla Stan och Södermalm.

stockholm_posten_2019