9 Välgörenhetslopp att springa 2019

9 Välgörenhetslopp att springa 2019

Om det är något lopp du ska springa under 2019 så är det ett av dom vi listar här! Idag finns det en hel del renodlade välgörenhetslopp som enbart finns i syftet att uppmärksamma och samla in pengar till ett specifikt ändamål. Men det har också blivit allt vanligare att deltagare kan välja att lägga på en viss summa på sin anmälningsavgift på icke välgörenhetslopp vilket vi tycker är ett jättebra initiativ. Ofta syns detta på deltagarens nummerlapp eller likande.

Idag listar vi 9 renodlade välgörenhetslopp du inte vill missa!

1. Wings for Life World Run | 5 maj

Wings for Life World Run är ett unik och globalt lopp för både löpare och rullstolsdeltagare. Alla tar sig fram sida vid sida. Du laddar ned en app på din telefon och ställer dig för start i Hagaparken i Stockholm kl 13.00. Loppet har ingen målgång utan du springer så långt du hinner innan den virtuella "catcher car" hinner ikapp dig. När den har passerat dig är ditt lopp över. Den virtuella catchern startar 30 minuter efter startskottet och jagar sedan deltagarna i 15 km/h och ökar stadigt till alla deltagare är passerade. 100% av alla donationer och anmälningsavgifter går direkt till ryggmärgsforskning.

2. Alzheimerloppet | 25 maj

Ett 5 kilometerslopp som arrangeras för att uppmärksamma Alzheimers sjukdom och samtidigt samla in pengar till fortsatt forskningsarbete. Ta dig till starten i Hagaparken i Stockholm och var med och spring eller gå för hjärnan!

3. Blodomloppet | 14 maj - 5 september

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 17 orter runt om i landet. Syftet är att uppmärksamma blodgivning och främja en hälsosam livsstil. Deras ledord är Blodgivning, Hälsa och Gemenskap. Föreningen Blodomloppet Sverige är en ideell förening vars medlemmar är idrottsföreningar och blodcentraler. Loppens överskott går tillbaka till arrangörsföreningarnas ungdomsverksamheter och till att främja vikten av blodgivning. På loppen får du välja mellan att promenera, jogga eller springa. Banorna är 5 eller 10 kilometer.

4. Run for Pride | 30 juli

Var med när Stockholms kungliga stadsdel förvandlas till en färgsprakande plats med fokus på glädje, fest och gemenskap. Välj mellan 5 och 10 kilometer. Med kända artister på scen och flera färgsprakande överraskningar hoppas Run for Pride kunna locka dig och dina vänner till att delta i årets lopp. Varje anmäld deltagare skänker hela 100 kronor till Regnbågsfonden, en stiftelse vars mål att skapa en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter – oavsett sexuell läggning, könsidentitet och uttryck.

5. Glädjeruset | 24 augusti

Glädjeruset är loppet för ALLA! Välj mellan att gå, rulla, jogga eller springa fram 5 eller 10 kilometer i den vackra miljön längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott. Överskottet från loppet går till att främja aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning genom att främst stötta RBU – Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

6. Run of Hope | 20-22 september (stockholm)

Run of hope är ett löparevent för dig som vill bidra till ett viktigt ändamål, du springer för kampen mot barncancer! Alla pengar som samlas in i Run of Hope går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. Visste du att vem som helst kan starta ett eget lopp? På sin hemsida berättar barncanerfonden att det spelar ingen roll om man är ett företag eller en privatperson, gör ett stort eller litet event, eller hur långt man springer.

7. Mental Health Run | 21 september

Psykisk och fysisk hälsa hänger ihop och Mental Health Run vill verka för rörelse, gemenskap och glädje. I det här lopp ska alla kunna delta. Start och målgång är vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. Loppet går sedan längs en lätt bana på 5 kilometer runt Djurgårdbrunnsviken. Överskottet går oavkortat till Psykiatrifonden som delar ut anslag till forskning inom det psykiatriska och psykologiska området i Sverige. På sin hemsida berätta arrangren att de vill leva i en värld där alla har rätt till god hälsa, där ingen behöver känna skuld för sig själv och sin sjukdom.

8. Running for Shelter | 21 september

Running for Shelter är en välgörenhetsstafett vars mål är att hjälpa icke vinstdrivande välgörenhetsorganisationer. Loppet är en 5-mannastafett där dom två första deltagarna springer 2,5 km vardera och de andra tre deltagarna springer 5 km vardera. 2019 går överskottet till organisationen Vid Din Sida och deras arbete med att stötta en snabbt växande grupp av hemlösa pensionärer.

9. Rosa Bandet-loppet | 29 september

Rosa Bandet-loppet är ett arrangemang där Cancerfonden, Lidingöloppet, ICA och Apotek Hjärtat vill sprida kunskap om hur hälsosamma levnadsvanor kan minska risken att drabbas av cancer och samla in pengar till cancerforskningen. Loppet är för både män och kvinnor och du springer 10 kilometer på Lidingö i Stockholm. 100 kr av startavgiften till Cancerfonden och svensk cancerforskning. Loppet är startskottet för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, som genomförs under oktober varje år.


Vi hoppas du väljer att delta i något av loppen och stöttar den organisation just du brinner för 💖 Lycka till!