Spring Ett Virtuellt Lopp 2020

Spring Ett Virtuellt Lopp 2020

Under coronapandemin har loppen påverkats hårt och lopp efter lopp har tvingats ställa in av uppenbara anledningar. Det är viktigt att vi inte träffar för mycket folk eller reser bort under den här tiden men tappa inte tränings- och tävlingsmotivationen för det. Nu kan du nämligen genomföra lopp virtuellt. Det innebär att du springer loppet på hemmaplan och deltar i många fall med hjälp av en app och riskerar då inte att vistas i folksamlingar.


Trailrunning Sweden Virtual Series, 11 april - 30 maj

Trailrunning Sweden har satt ihop en serie med 8 virtuella lopp. Vid varje tillfälle skapar du din egen bana där du befinner dig. Underlaget trail innebär att huvuddelen av rundan ska genomföras på större eller mindre stigar alternativt obanat. I varje deltävling lottar dom ut priser från sponsorer till ett värde av ca 8 000 kr. Välj de deltävlingar som passar dig eller spring hela serien!

Coronamilen, 2-10 maj

Coronamilen är ett livsviktigt virtuellt löplopp som pågår under perioden 2-10 maj där överskottet går till Radiohjälpens insamling under pandemin. Loppet är 10 km. Du laddar ned appen RaceOne och efter avslutat lopp postas en goodiebag med medalj, funktions t-shirt och spännande erbjudanden till dig.

Göteborg Virtual race, 15-17 maj

Den 15-17 maj har du möjlighet att delta i Göteborgsvarvet Virtual Race 21k som är ett lopp du kan genomföra var som helst i världen. Göteborgsvarvet Virtual Race är dessutom seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2021. Loppet genomförs med träningsappen Strava. Alla deltagare som genomför loppet får en värdekod som ger 30% rabatt på Göteborgsvarvet den 22 maj 2021 och Göteborgsvarvet Marathon den 19 september 2021.

Länge Leve Loppet, Varje söndag i april och maj

Varje söndag i april och maj arrangerar Sverige Springer, Jogg, Marathongruppen och Aktivitus lopp som kan genomföras var som helst och du väljer själv vilket underlag du vill springa på. Deltagandet är gratis. Du väljer om du vill springa 2,5 km, 5 km, 10 km, 21 km eller 42 km och registrerar ditt lopp på jogg.se.

Hjärtebarnsloppet, 31 maj

Hjärtebarnsloppet är ett välgörenhetslopp på 5 km som i år firar 5-årsjubileum där deltagarna springer eller går tillsammans för hjärtebarnen. I år blir loppet på distans så du springer där du befinner dig. Anmälningsavgiften går oavkortat till Hjärtebarnsfonden.

VFK Virtual run, 6-13 juni

Västerås Friidrottsklubb vill uppmuntra dig att ta hand om dig och motionerna under dessa tider och erbjuder därför ett virtuellt lopp mellan 6-13 juni. Du registrerar genomförandet via RaceOne och får genomföra loppet vart du vill. Efter loppet får du ett digitalt diplom och ett värdebevis som byts in mot en goodie-bag på Stora COOP på Pilgatan.

Runacademy Open, 12-14 juni

Avslutningen på Runacademys Vårutmaningen är loppet Runacademy Open. Vårutamningen börjar den 4 maj och avslutas någongång mellan 12-14 juni med loppet. Här springer du ett lopp på egen hand samtidigt som du får pepp och inspiration av andra som kan följa dig under loppet. Det kommer inte att vara en tävling om att springa snabbast utan fokus kommer snarare handla om att besegra sig själv. Det kommer att delas ut medaljer till topp fem för 5 km, 10 km och 21 km samt lottas ut fina priser bland alla som tar sig i mål i loppet!

Hoppas du tycker idén med virtuella lopp är lika bra som vi tycker och att det hjälper dig hålla motivationen uppe. Stort lycka till med träningen och loppen! 👟🏃‍♀️🏃‍♂️