Spring ett Backyard Ultra lopp 2021

Två personer som springer nedför

Backyard ultra är ett lopp som går på en 6706-meters bana där en ny start går varje heltimme. Det betyder alltså att så länge du tar dig runt banan under en timme så är du fortfarande med i tävlingen och kan ställa upp i nästa start. Siste deltagare kvar vinner. När du tagit dig 7 varv är du uppe i ultradistans. Hur många varv klarar du? 🏃‍♀️


Tosa Backyard Ultra - 5 juni

Besök vackra Trosa den 5 juni och spring längs den 6706 meter långa banan går i centrala Trosa och mestadels efter Trosaån. Arrangören har fokuserat på att göra banan så lätt och platt som möjligt. Dom säger själva att de tror inte att den överskrider 10 höjdmeter.

Älvdalen Backyard Ultra - 19 juni

Banan för ÄBU utgår ifrån Älvdalens idrottsplats och stora delar av banan går längs med älven på fina stigar. Arrangören beskriver banan som väldigt fin, varierande och lättsprungen för att ni ska kunna deltaga så länge som möjligt i loppet.

Backyard Ultra Sydkusten - 10 juli

Banan för BUS går i Trelleborg. Banan som är 6706 meter lång har cirka 30 höjdmetrar. Cirka 6 km av banan går på stigar och 700 meter på asfalt. Arrangören beskriver banan som en väldigt fin och varierande bana som är lättsprungen för att ni ska kunna deltaga så länge som möjligt i loppet.

Big Shadow Backyard - 4 september

Missa inte Big Shadow Backyards härliga och upplevelserika bana på Norra Djurgården i Stockholm den 4 september. Bana sträcker sig runt Stora Skuggan främst på elljusspår men även stig. Den innehåller cirka 80 höjdmeter och är relativt lättlöpt. Mål, varvning och camp sker bakom TNT-ladan på Stora Skuggans väg.

Backyard Ultra Gävle - 4 september

Inför 2021 har arrangören gjort lite ändringar och kommer ha två banor under loppet, en dagtid mellan 07-19 och en under natten mellan 19-07. Dagtidsbanan kommer vara lite mer trail löpning på stigar blandat med elljusspår. Bannorna går i Hemlingby friluftsområde i Gävle. Allt överskott efter loppets utgifter kommer skänkas till välgörenhet.  

Bocksten Vineyard Backyard Ultra - 4 september

Var en del av Hallands vackraste traillopp. I Bocksten Vineyard Backyard Ultra utmanas du av tekniska skogsstigar och många höjdmeter. Banan följer en rundbana i Ästad Vingårds vackra omgivningar.

The Bridge Backyard Ultra - 11 september

Start och mål för banan i The Bridge Backyard Ultra hittar du på First Camp Sibbarp. Här kan du sätta upp ditt camp, fylla på med godsaker mellan varven och peppa tillsammans med dom andra deltagarna. Anmäler du dig innan den 15 augusti ingår en t-shirt!

Kalmar Backyard Ultra - 18 september

Banan som går på Stensö motionsspår är platt och utmärkt med rödvita snitselband/pilar. Under nattetid även med reflexband. Underlaget är en grusbelagd terrängbana. Efter varje varv genomför arrangören en utlottning bland deltagarna som klarat av varvet.


Vi hoppas du hittar ett lopp du vill ställa upp i och lycka till med träningen! Vill du ha fler lopp att välja mellan? Besök Lopplistan.se 💙


Lopplistan logo