8 Skidlopp 2021

längdskidspår

Gör dig redo för skidsäsongen 2021! Idag lever vi i osäkerhet kring hur det blir med lopp men vi måste hålla oss positiva och tänkta att framtiden är ljus. Tiden går snabbt så fortsätt träna, peppa och ladda upp för dom kommande loppen. Vissa har Corona-anpassat sina lopp så pass mycket att du faktiskt kan köra dom vart du vill under en viss period, så vi får inte ligga för mycket på latsidan just nu 😉 Här listar vi 8 skidlopp i datumordning för dig!

En sak bara, i skivande stund vet vi inte hur lagar och restiktioner ser ut kring idrottsevenemang när dessa lopp ska gå. Ha därför överseende med att något lopp kan ha behövt ställa in eller bytt datum längre fram.


Fjällmilen - 15 nov - 30 apr, Vemdalen.

Fjällmilen XC har gjort ett smart corona-anpassat upplägg för säsongen 20/21! Åk minst 10 km i deras vackra fjällmiljö under perioden 15 november - 30 april och tävla om 10.000 kr! Du får själv välja om du vill åka klassisk stil eller skatea.

CRAFT Ski Marathon - 10 jan, Orsa.

Här kan du välja mellan distanserna marathon (42.2km), halvmarathon (21.1 km) eller den kortare på 10 km. 10 km passar perfekt för dig som vill komma igång med skidåkningen och kanske förbereda dig för längre utmaningar.

Marathondistansen, där elit och motionärer står sida vid sida på startlinjen är seedinggrunande för både Vasaloppet och Tjejvasan. Halvmaran är seedinggrunande för Tjejvasan. När du kör ett seedinglopp är det giltigt att använda för seeding till vasan i tre år!

Engelbrektsloppet Hemma - 12 feb - 7 mars.

Engelbrektsloppen har gjort corona-anpassningar och det innebär att det genomförs på ett smittsäkert sätt med max 500 deltagare per dag fördelat på totalt sex dagar. Är du inte en av de 500 i loppet du vill köra så oroa dig inte, det går att genomföra sitt lopp virtuellt 2021, i Engelbrektsloppet Hemma!

Kör ditt lopp i det riktiga Engelbrektsspåren som de kommer underhålla kontinuerligt eller kör på banan du brukar träna på, du får vara precis vart du vill! Och vet du vad, alla hemmalopp är kvalificerade för En Svensk Klassiker 2021. Så dra igång din klassiker med Engelbrektsloppet! 🌟

Bessemerloppet - 21 feb, Sandviken.

Bessemerloppet genomförs i Högbo Sandviken och du kan välja mellan 52 km där du åker 3 varv på banan och 17,3 km som är ett varv. Loppet är seedinggrunande till Vasaloppet och Tjejvasan och resultatet för ett seedinglopp gäller för att kunna seeda dig tre år framöver! Bessemerloppet  Planerar du att åka Vasaloppet? Då är Bessemerloppet en perfekt genomkörare då den går två veckor innan!

Vasaloppet (Vasaåket) - 12 feb -7 mars, Sälen-Mora.

Vasaloppet blir Vasaåket 2021. Vad innebär det då? Jo, att arrangören gör allt dom kan för att vi ska kunna åka! Dom öppnar upp den 90 kilometer långa Vasaloppsarena mellan Sälen och Mora som en anläggning. Det betyder att du mellan den 12 februari och 7 mars kan genomför ditt lopp på plats!

Du kan välja mellan distanserna 90, 45, 30 och 10 km. Du får i vanlig ordning en nummerlapp, tidtagning, diplom och en medalj! 🥇

Red bull Nordenskiöldsloppet - 27 mars, Jokkmokk.

Det här loppet alltså, 220 km ‼️ Det är världena längst skidlopp, lite häftigt att det går här hos oss i Sverige. Den 27 mars körs det för femte gången och banan ska vara både tuff och naturskön. Den går över vackra fjällmarker och längs lilla Luleälvens sjösystem. Loppet går i klassisk stil och du har 30 timmar på dig att ta dig i mål. Antar du utmaningen?

Årefjällsloppet - 27 mars, Åre.

Var med på årets längdfest i Södra Årefjällen där fokus ligger på att ge dig den bästa möjliga fjällupplevelsen! 🏔 Här körs distanserna 55-, 30- och 8 km. För 55 km-loppet kan du ta med vännerna och köra i stafettform!

2021 finns även nykomligen 100 km men den körs bara av dig som är en del av långloppens världselit.

Dundret Runt - 10 apr, Gällivare.

Dundret Runt i Gällivare har funnits sedan 1965 och det är ett motionslopp som av tradition körs utan tidtagning. Du kan välja mellan 50- och 30 km som går i klassisk stil. Du har god tid på dig att gå i mål så se till att njuta av den vackra miljön och den underbara sporten hela vägen.


Stort lycka till med träningen och loppen. Håll avstånd 💙 För mer lopp, besök oss på Lopplistan.se


Lopplistan logo