Open Water Trophy 2023

Bild över loppen som ingår i open water trophy

Är du en riktig fena på att simma? 🐠 Då får du inte missa Open Water Trophy, en serie av simlopp att erövra under en sommar. Du får besöka 5 olika platser i vårt avlånga land och simma i både hav, sjö, å och älv. Loppen sträcker sig från 10 juni till 26 augusti. Lycka till!


Loppen som ingår i Open Water Trophy

Karl Oskarsimmet - 10 juni

Första deltävlingen går den 10 juni och är Karl Oskarsimmet i Växjö. Det är ett av de längsta loppen i serien på 5.000 meter och du simmar i norra delen av Växjösjön.

Stockholm Simfestival - 17 juni

Bara en vecka senare får du göra dig redo för starten i Stockholms Simfestival i Nacka strax söder om Stockholm. Distensen som ingår i serien är 3.600 meter där du simmar två varv i Källtorpssjön.

Vansbrosimningen - 8 juli

Vansbrosimningen är det historiska loppet som startade 1950 och lockar närmare 14 000 deltagare varje år. Det gör dom till ett av världens största och äldsta öppet vatten-evenemang! Distansen som ingår i Open Water Trophy är 3.000 meter.

SM i Motala - 19 augusti

Efter ett par veckor av vila och semester eller simning, simning, simning är det dags för 5.000 meter i Motala. Det är även SM i öppet vatten-simning!

Malmö Open Water Swim - 26 augusti

Sist ut är Malmö Open Water Swim. Vi kan väl kalla det för målgången i Open Water Trophy 2023! Det är en tävling med miljö och hållbarhet i fokus. Loppet simmas i havet vid Ön i Malmö. Distansen som ingår i serien är 3.200 meter.


Alla loggor

Får du inte nog av simning? Inte vi heller! Fler lopp hittar du som vanligt på 👇

Lopplistan.se logo