OCR-lopp 2018

OCR-lopp 2018

OCR = Obstacle Course Racing. Det är en sport där du kombinerar löpning med hinder. Det är ett riktigt test på din mentala och fyskiska styrka med ofta råa hinder där du får visa vad du går för.

Här listar vi 5 arrangemang du kan se fram emot 2018:


 1. Ultimate OCR
  Ta dig till Hacksta i Åkersberga norr om Stockholm den 28 april för den ultimata utmaningen! Du tar dig genom 9+ km löpning och 40 hinder på olika underlag. Erövra hinder som innehåller klättring och ren styrka som du ska ta dig över, under och förbi. Loppet har inga gladiatorer, hinder med ström eller hinder där du behöver vara simkunnig. Ultimate OCR tror att det ulitmata loppet inte innehåller hinder där du kan bli hindrar av någon annans beslut, de tror inte heller på slumpen eller tur. I detta lopp är det DIN prestation som räknas!

 2. Tough Viking
  Tough Viking är det största, första och arrangören säger på sin hemsida att det är det mest utmanande hinderbaneloppet i Norden! 💪🏼 Hindren har arrangören kostruerat i samarbete med svenska elitförbundet Kustjägarna. Du kan tävla individuellt eller i lag.
  Datum: Göteborg 21 april, Stockholm Stadion 12 maj, Stockholm Djurgården 25 augusti

 3. Gung-Ho
  Spring 5 km och ta dig över 10 jättestora hinder. Du kan springa, hoppa och studsa fram, hindrerna är nämligen uppblåsta! För att delta i Gung-Ho behöver du inte vara en atlet utan du behöver bara vara beredd på att ha otroligt roligt! Ta med dina vänner och upplev ett lopp utöver det vanliga!
  Datum: Linköping 28 april, Stockholm 19 maj, Malmö 25 augusti

 4. Toughest
  OCR-loppet som alla kan ta sig igenom, oavsett kondition! Arrangören menar att rätt inställning och mentalitet är viktigare än din fysiska form. Banan tar dig genom varierande terräng på 8 km och innehåller 40 hinder! Du bör vara simkunnig för att delta i loppet då det kan förekomma hinder med simning kortare sträckor.
  Datum: Malmö 5 maj, Umeå 26 maj, Stockholm 16 juni, Göteborg 15 september

 5. Berzerk
  Ett hinderbanelopp du inte vill missa! Ta dig till Helsingborg den 21 juli och spring genom Helsingborgs histora. Berzerk har tagit hinderbanelopp till nästa nivå. De vill vara den första hinderbanan med en helhet och tema! De tänker utanför boxen genom att kombinera stadens historia med nutidens utmaningar.

Lycka till med träningen! Vill du se fler OCR-lopp så finns dom på Lopplistan.se 🏆