Utmana dig med ett extremt skidlopp 2018

Utmana dig med ett extremt skidlopp 2018

Åker du längdskidor? Har du funderat på att ta dig an ett långt lopp? Passa på 2018! Här är 4 extrema skilopp kommande säsong.

Vasaloppet

Ta dig an dom klassiska 90 kilometrarna som är ett riktigt kraftprov och även världens största skidlopp! Loppet ingår i En Svensk Klassiker. Du åker klassisk stil från Sälen till Mora tillsammans med tusentals andra tappra själar. Starten går 08.00 för samtliga och fållorna börjar öppna 05.00 så redan här är det en utmaning att behöva gå upp tidigt och ta sig till start för att få en bra plats i fållan. Du är inte den enda som åker Vasaloppet, det är cirka 16.000 andra skidåkare på plats också. Efter det ska du prestera i 8-12 timmar. På detta finns det även reptider, så du får inte ta det för lugnt så du blir stoppad av repet. Har du vad som krävs för att ta dig genom loppet?

Nattvasan

Tänk dig Vasaloppet men i mörkret! Som arrangören själv säger “Dagtid är 90 kilometer en tuff utmaning. På natten blir det ett äventyr.” Nattvasan åker du som par med en annan skidåkare. Det är fristil på loppet och på de 90 km från Sälen till Mora möter ni bara en kontroll. Resten av vätska och mat får ni själva med er. Ni sluts av mörker och tystnad och det som visar vägen är stjärnorna och era pannlampor. Vågar du anta denna utmaning?

Red Bull Nordenskiöldsloppet

Okej, detta är värstingarnas värsting! Nordenskiöldsloppet är VÄRLDENS tuffaste och längsta skidlopp! Det är så extremt man bara kan tänka sig. Den totala distansen är 22 mil. Det är hela 2.44 vasalopp! Låt mig skriva det igen, 2.44 VASALOPP, på en gång! Förra årets vinnare gick in på 21 timmar och 22 minuter. Det är helt otroligt vilka maskiner som utför detta lopp! Banan slingrar sig fram i det lappländska landskapet och går från Parkijaur till Jokkmokk. Har du vad som krävs för detta lopp? Styrka, uthållighet och en jäkla pannben!

Engelbrektsloppet 60 km

Nu lugnar vi ned oss lite och tittar på ännu ett klassiskt lopp. Engelbrektsloppet ingår även det i En Svensk Klassiker. Det är det största långloppet i Sverige, efter Vasaloppet. 60 km lätt kuperad terräng som ringlar sig mest i skog men även sjöområden med start och mål i Norberg. Är kanske detta är mer passande långlopp?

Passa på att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev för att få möjligheter till rabattkoder på skidor-, löp-, cykel- eller simlopp under året!