Den Stora Loppguiden för Stockholm 2020

Den Stora Loppguiden för Stockholm 2020

Behöver du inspiration till vilket lopp du ska utmana dig med i Stockholm 2020? Då har du kommit rätt! Här tipsar vi om Stockholmslopp i kategorierna: skidor, löpning, traillöpning, landsvägscykling, MTB, swimrun, triathlon och OCR!

Skidlopp

6

1. Bravura Stockholm Ski Marathon - 26 januari

Bravura Stockholm Ski Marathon är ett härligt skidevent som genomförs vid Lida Friluftsgård, ett vackert naturområde i Tullinge. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan. Välj mellan 46 och 16 km.

2. Tjejskidan - 15 februari

Ett skidlopp på 15 km för tjejer som körs på fina Täby Konstsnöspår. Loppet genomförs i klassisk stil. Tjejskidan är seedningsgrundande för Tjejvasans tävlings- och motionsklasser.


Löplopp

run

1. Winterrun - 25 januari

Missa inte det mysiga Winterrun den 25 januari! Välj mellan 5 och 10 km och dela upplevelsen med tusentals andra löpare som springer genom det vinterupplysta Skansen där det skapas en fantastisk atmosfär med eldkorgar, facklor och eldkonstnärer. 🔥✨

2. Premiärmilen - 28 mars

Dra igång säsongen med premiärmilen den 28 mars och toppa formen inför kommande lopp! Premiärmilen är det enda 10 kilometerslopp som är seedinggrundande för Stockholm Marathon.

3. Kungsholmen Runt - 9 maj

Var med och fira Kungsholmen Runts 40-årsjubileum! Välj mellan halvmarathon eller 10 km. Den flacka och snabba banan går antingen ett eller två varv runt Holmen mitt i Stockholm.

4. Vårruset - 18-19 april

Vårruset är ett lopp bara för tjejer. Låt Vårruset bli en kul grej med dina kompisar, en formkoll eller början på ditt nya träningsliv. Spring eller gå dom klassiska 5 km eller nyheten 2,5 km!

5. Stockholms Brantaste - 23 maj

Är du redo att se vad du går för? Då ska du ställa upp i Stockholms brantaste där du får testa dina krafter mot Hammarbybacken. Det är en tuff utmaning,
men en utmaning alla kan klara!

6. ASICS Stockholm Marathon - 30 maj

ASICS Stockholm Marathon tar plats mitt i hjärtat av Sveriges huvudstad till tonerna av tusentals springande fötter, dunkande musik och folkets jubel. Ett löparäventyr genom en av världens vackraste huvudstäder. Låt dig uppleva detta tillsammans med löpare från nästan 100 olika länder!

7. Blodomloppet - 10-11 juni

Ta med dina vänner eller kollegor och spring 10 eller 5 km i detta viktiga lopp som gör skillnad genom att uppmärksamma blodgivning och hälsa! Blod kan inte framställas på konstgjord väg utan endast ges från människa till människa. Blod är en färskvara som bara håller 6 veckor, därför behöver blodbanken ständigt fyllas på.

8. STHLM10 - 11 juni

STHLM 10 är ett 10-kilometersloppet mitt i stan med en läcker bana runt Riddarfjärden. I år finns även nyheten Dash dom är en kortare distans. Alla deltagare får en t-shirt i en härlig försommarfärg. Tillsammans får ni Stockholm att spraka av färg! 🌈✨

9. Midnattsloppet - 15 augusti

Upplev ett riktigt roligt löplopp där alla är klädda i likadana t-shirts. Det är årets stora löparfest på Södermalm. Midnattsloppet erbjuder två lopp under samma kväll, 10 km och 5 km.

10. Ramboll Stockholm Halvmarathon - 5 september

Ramboll Stockholm Halvmarathon är en unik bana mitt i city där du startar och går i mål i området vid Slottet, Riksdagshuset och Operan. Nyhet 2020 är att en finishertröja ingår. T-shirten är det perfekta beviset på att du erövrat distansen!

11. Höstrusket - 7 november

Höstrusket är ett perfekt lopp att antingen avsluta löparsäsongen med eller att påbörja vintersäsongen! Du kan välja mellan 10 km och marathon (42.195 km). Loppet går på Norra Djurgården i Stockholm.


Traillopp

trail

1. Sollentuna Summer Winter Marathon (Winter) - 15 februari

21+21=42, spring halva i februari och halva i augusti! Loppen är två unika 21 km varv runt Edsviken med sju månaders mellanrum. Springer du båda varven har du genomfört världens längsta marathon 😉.

2. Ursviks Ultra - 21 mars

Ursvik Ultra erbjuder tre distanser, 75, 45 och 15 km. Loppet går alltid den tredje lördagen i mars på en relativt kuperad varvbana på 15 km med 320 höjdmeter. Det följer trailspåret som heter Ursvik Extreme som hittas i Sundbyberg strax utanför Stockholm.

3. EcoTrail - 13 juni

Ett härligt trailarrangemang där det finns distanser för alla! Välj mellan 80, 45, 32, 16 och 8 km. Starten för alla distanser förutom 8 km går från Stora Skuggan och 8 km startar i Kaknäsparken. Oavsett vilket lopp du springer, går du i mål i Galärparken på Djurgården.

4. STHLM Trail Run - 16 maj

Ett traillopp mitt i stan. STHLM Trail Run avgörs i Lill-Jansskogen och Fiskartorpsterrängen, bara en kort löptur från city, och banan tar dig genom snårig skog, längs smala stigar och över vackra bergshällar. Välj den klassiska distansen 10 km eller nyheten Dash som är en kortare distans.

5. Stockholm Trail - 22 augusti

Var med i den 9:e starten på Stockholm Trail. Det finns tre banor att välja mellan, 21, 10 och 5 km. Banorna går i Nackareservatet i Stockholm. Alla banor är utmanande och är du redo för ett riktigt tuff utmaning ska du välja 21 km där Hammarbybacken passeras på sista kilometern.

6. Tjejmilen trail - 29 augusti

En nyhet för alla trailtjejer 2020! 🌟 10 kilometer i varierad och bitvis utmanande terräng i skogen bakom Tjejmilens evenemangsområde, men med start och mål mitt i folkfesten på Gärdet.

7. TCS Lidingöloppet - 26 september

Missa inte det världens största terränglopp - Lidingöloppet den 26 september! Du kan välja mellan 30 och 15 km. Lidingöloppet är även en del av En Svensk Klassiker där du under ett år åker skidor, cyklar, simmar och springer.

8. Rosa Bandet Loppet - 27 september

Var med i Rosa Bandet loppet där deltagarna, både män och kvinnor, springer 10 kilometer ute på Lidingö i Stockholm, och där du skänker 100 kr av din startavgift till Cancerfonden och svensk cancerforskning!


Cykellopp

bike

1. Stadiongirot - 3 maj

Stadiongirot är Stockholms enda parklopp på cykel. Med start och mål på fantastiska Stockholms Stadion är det en upplevelse och en fest för alla! Från starten på Stockholms Stadion är den ca 24 km långa banan en fantastisk naturupplevelse som tar dig norrut, genom Ulriksdal, Hagaparken och Lill-Jansskogen. Välj mellan 24 och 48 km.

2. Roslagsvåren - 10 maj

Ett lopp på vackra vägar i Roslagen där du tillsammans med andra glada cyklister njuter av två banor, 134 km eller 72 km. Passa på att träna på att cykla i grupp med Roslagsvårens erfarna masterledare där du själv får välja grupp.

3. STHLM Bike - 30 augusti

Var med i STHLM Bike där du får cykla 50 km på en bilfri bana i Stockholm. Starten går 07.00 från Norrbro, framför Kungliga Slottet.


MTB-lopp

mtb

1. Lidingöloppet MTB - 2 maj

Välj mellan 23 eller 63 km och upplev slingrande stigar och tuffa backar. Lidingöloppet MTB är ett seedningslopp till Cykelvasan i skärgårdsnära natur, ett stenkast från centrala Stockholm.

2. Järfälla XCO - 30 augusti

Järfälla XCO går på en varvbana som är 4 km lång och med cirka 80 höjdmeter klättring per varv. Banan är kuperad och går i skogsterräng, på stigar och gräs med varierande underlag. Det finns några handbyggda sektioner som testar ditt mod och tekniska skicklighet. 🚵

3. Lida CX - September

Cykla på motionsspåret mellan Lida Friluftsgård-Harbrostugan-Brantbrinks Idrottsplats-Lida Friluftsgård. Banan är fyra varv, där ett varv är 17,9 km. Totalt cyklar du 71,6.

4. MTB Adventure - Oktober

Utmana dig på en bana runt Måsnaren i Södertälje som innehåller det mesta - snabba partier, smala stigar och långa backar. Välj mellan 63 km, 41 km och 19 km. Det finns även en klass för de små på 2,5 km.


Swimrun

openwater

1. ÖtillÖ - 23-24 maj

Utö är där hela swimrun-rörelsen startade! Upplev ön som har allt från vackra skogar, klippor, öppet betesmark och stora kullar till grovt vatten och mycket skyddade vatten. Det finns tre klasser i loppet; World Series race, sprint race och experience race.

2. Stockholm Swimrun - 6 juni

Stockholm SwimRun är ett lopp som tar deltagare genom skogar, sjöar och havet runt Norra Djurgården, Haga, Ulriksdal och Bergshamra i centrala Stockholm. Välj mellan full distans som är 23 km löpning och 4 km simning eller den kortare med 6 km löpning och 1 km simning.

3. Långholmen Swimrun - 13 juni

Ta dig simmandes eller springandes förbi t.ex. Stadshuset, Kungliga slottet i Långholmen Swimrun. Välj mellan full distans på 30 km löpning och 3 km simning eller sprint distansen på 4 km löpning och 500 m simning. Sprint distansen är perfekt för dig som vill testa på Swimrun för första gången!

4. Arlanda Aquathlon - 27 juni

Arlanda Aquathlon är ett swimrunäventyr för alla, i och runt Mälaren, Sigtuna och Kungsängen. De erbjuder flera sträckor att välja mellan, Ultra: 57 km, Long: 29 km eller Light: 14 km.

5. Amfibiemannen - 25 juli

Den 25 juli går starten för Amfibiemannen och skynda dig till anmälan för deltagartaket är satt till 150 lag! Total distansen är 26 335 meter fördelat på 21 195 meter löpning och 5 140 meter simning. Antal simningar är 17 stycken.

6. Moose 2 Goose Island Race - 15 augusti

Moose 2 Goose Island Race är en swimrun tävling som går mellan mellan Älgö och Gåsö. Var med den 15 augusti och upplev fina stigar och spektakulär natur på båda sidorna av simningen.


Triathlon

7

1. Dalarö Triathlon Light - Augusti

Tävlingen kallas för Dalarö Triathlon Light för att du som aldrig har provat på triathlon får uppleva hur det känns att simma, cykla och springa en sammanlagd sträcka på ca 1,3 mil i härlig skärgårdsmiljö.

2. Stockholm Triathlon - 23 augusti

Stockholm Triathlon är tävlingen som går mitt i centrala Stockholm. Start och mål vid stadshuset på Kungsholmen. Simningen sker i Riddarfjärden, cyklingen längs med Norr Mälarstrand, över Västerbron och Söder Mälarstrand. Löpningen sker mot city, över vackra Norrbro och förbi slottet!

3. Badsjö Triathlon - September

Tävlingen Badsjö Triathlon i Nacka är en sprinttävling som börjar med 750 m simning i Bagarsjön. Sen cyklar du 20 km för att till sist springa 5 km. Loppet är perfekt för dig som vill testa på triathlon för första gången!


OCR-lopp

mud2

1. Arena Run - 24-25 januari

I Nordens största inomhuslopp Arena Run tar du dig genom 6 våningar och fler än 20 hinder! Arena Run består av två dagars löparfest som börjar den 24 januari med Stafetten. Den 25:e kan du välja mellan 10, 5 och 2 km.

2. Ultimate OCR - 2 maj

Ultimate OCR är ett utmanande hinderbanelopp med 9+ km löpning och 40 hinder som du ska ta sig över, under och förbi. Här är det din prestation som står i fokus och alla kan vara med!

4. Tough Viking - 9 maj/22 augusti

Tough Viking är ett av det största och första hinderbaneloppet i Sverige. Hindren är konstruerade i samarbete med det svenska elitförbandet Kustjägarna. Tough Viking kommer till Stockholm under två tillfällen 2020, 9 maj då du kan köra 8 km och 22 augusti då det är 15 km!

5. Toughest - 13 juni

På sin hemsida skriver Toughest "Loppet i Stockholm kommer att bli legendariskt! Mer lera och större hinder än något annat lopp i Norden. Vi har dessutom ett par helt galna nyheter som vi sparat till huvudstaden. Äntligen ska Stockholm få ett lopp av den kalibern som de förtjänar!" Spännande tycker vi!

6. Color Obstacle Rush - 27 juni

Missa inte chansen att få uppleva detta! 🌈 Color Obstacle Rush är ett unikt evenemang som kombinerar roligt färgpulver, spänningen av en hinderbana och atmosfären av en musikfestival.

7. NJIE ActionRun - 12 september

ActionRun är ett av Sveriges största OCR-lopp. De erbjude en härlig mix av tekniskt roliga hinder. Välj mellan två svårighetsgrader 5 km med 30 hinder eller 8 km med 40 hinder.


Hoppas du hittade ett lopp som passar dig och stort lyckat till med träningen och loppen 2020! 💪🌟