7 Välgörenhetslopp i Stockholm 2018 - Spring För En God Sak

7 Välgörenhetslopp i Stockholm 2018 - Spring För En God Sak

Vi alla älskar väl känslan av att göra något bra för någon annan? Passa på att springa ett välgörenhetslopp 2018. Här kommer 7 av dom du kan välja på i Stockholm!

 1. Wings for life World Run, 6 maj
  Detta lopp har ett väldigt roligt och unikt upplägg. Det är först och främst till för alla, löpare som icke löpare eller för dig med funktionsnedsättning. Du springer inte mot en mållinje utan du laddar ned deras app och och springer sida vid sida med alla som har appen och du springer helt enkelt ifrån en virtuell “catcher car”. När denna virtuella bil kör förbi dig är ditt lopp över. Loppet har sin start i hagaparken och startar kl 13.00. 30 minuter senare startar den virtuella bilen köra i 15 km/h. Alla donationer går direkt till ryggmärgsforskning.

 2. Urban Mile, 25 maj
  Även detta lopp har ett annorlunda upplägg. Det finns ingen bestämd bana eller tidtagning. Ni springer i ett par om 2 och ni ska själva planera den ultimata rutten genom Stockholm. Det finns checkpoints utplacerade som ni måste ta er till och dessa är på tex. Lisbeths Salanders adress eller Stockholms minsta staty. Ni ska alltså ta er till dessa checkpoints på den mest effektiva sätt ni kan hitta och det lag som är först tillbaka med rätt lösenord VINNER - Otroligt kul! Minst 25% av alla intäkter går till Barncancerfonden!

 3. Blodomloppet, 13+14 juni
  Ett otroligt viktigt lopp! Stockholm har två dagar du kan välja mellan, onsdag eller torsdag. Du springer på en sommarkväll och kan springa individuellt eller i lag. Så passa på att samla dina vänner och spring som ett lag!
  Syftet med Blodomloppet är ett uppmärksamma behovet av blodgivning. Blod är inget som kan framställas utan måste ske människa till människa. Det överskott de får går till att främja vikten av blodgivning.

 4. Run for Pride, 31 juli
  Den 31 juli förvandlas Stockholm till en färgsprakande plats där allt handlar om glädje och gemenskap! Du kan välja om du vill springa 10 eller 5 km. För varje deltagare som anmäler dig skänker arrangören 100 kr till Regnbågsfonden. Regnbågsfondens mål är att skapa en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter oavsett sexuell läggning eller könsidentitet!

 5. Glädjeruset, 25 augusti
  Loppet för alla! Välj själv om du vill springa, rulla eller jogga 5 eller 10 km. Överskottet från loppet går till att främja aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Loppet springs längst vattnet från vackra hägernäs strand till Näsby Slott med start vid Hägernäs IP. Så detta är ett lopp med fantastisk omgivning. Spring detta millopp för att du kan, spring för dom som inte kan!

 6. Running for Shelter, 22 september
  Skriv upp dig på att springa årets roligaste 5-mannastafett i Sundbyberg den 22 september. Varje deltagare springer samma 5 kilometersslinga. Så är du tävlingsinriktad tycker jag att du tar med dig dina vänner och ser vem som är snabbast på banan! Efter loppet bjuds det på fest för alla deltagare och sponsorer. Överskottet från loppet går oavkortat till välgörande ändamål. På sin hemsida berättar Running for Shelter om vart pengarna tidigare gått, de säger “Tidigare har pengarna gått till Convictus och deras fina arbete med och för hemlösa, Stadsmissionens hus (Unga Station) för barnfamiljer som lever i utsatthet, Friends förebyggande arbete mot mobbning och diskriminering och Naturskyddsföreningen och deras projekt Viva Vatten som bland annat fokuserar på att rädda Östersjön. 2018 kommer överskottet att gå till Stiftelsen Min Stora Dag.“

 7. Rosa Bandet Loppet, 30 september
  Spring för ett friskare liv! Spring loppet som utgör den officiella starten för Rosa-Bandet kampanjen. Varje anmäld skänker 25 kr till Cancerfonden. Rosa Bandet-loppet vill inspirera till fysisk aktivitet och sprida kunskap om hur vi kan miska risken att drabbas av cancer genom våra levnadsvanor!

Hoppas du väljer att springa något av dessa lopp! Passa även på att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev här under eller via vår hemsida lopplistan.se och få erbjudanden och tips på lopp under året - sjukt bra!