7 Utmanande Triathlon 2018

7 Utmanande Triathlon 2018

Triathlon är en utmanande uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Alla grenar utförs efter varandra utan avbrott. Distanserna varierar såklart mellan olika tävlingar men de vanligaste är:
triathlondistanser

7 Triathlon 2018


 1. Vansbro Triathlon - 30 juni
  Vansbro Triathlon är en av Sveriges högst rankade triathlontävlingar på medeldistans bland triathleter. Distansen är 1,9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning. Det är en snabb bana och passar perfekt som instegslopp för dig som vill börja med triathlon.
  NYHET för 2018: Olympisk distans. Simning 1km, cykling 45km och löpning 10,5km.

 2. Laponia Triathlon 67°N - 7 juli
  Ta dig till vackra Gällivare för Laponia Triathlons Ironman distans. Du simmar 3860 m, cyklar 180 km och springer 42.2 km - en rejäl utmaning! De erbjuder även en sprint på 750 sim, 20 km cykel och 5 km löpning om du vill ta dig an en tuff utmaning men inte känner att en hel Ironman finns i benen, just nu. 😉

 3. Morakniv Triathlon - 5 augusti
  Morakniv Triathlon genomförs med start och mål vid Morastrand. De erbjuder tre olika distanser. En sprint, en stafett och en olympisk distans. En perfekt tävlingsdag för både dig som gillar att köra själv och dig som tycker det blir roligare att vara fler som samarbetar. Stafetten en rolig utmaning för dig och dina vänner eller familj. Samla ihop ett lag om 3 och ta en aktivitet var. En simmar, en cyklar och en springer! På kvällen bjuds det till fest på Mora Parken. 💃🕺

 4. Swedeman Xtreme Triathlon - 11 augusti
  Såhär sammanfattar Swedeman Xtreme sitt lopp på hemsidan: Swim under Sweden's largest waterfall, bike through the northern wilderness and run two summits. - jag är såld, är du?
  Distanserna för loppet är 3800 m simning, 205 km cykel och 41 km löpning, så det är riktig utmaning du ska ta dig igenom! 💪

 5. Västervik Triathlon - 11 augusti
  Västervik Triathlon, ett triathlon mitt i city! 2018 erbjuds olympisk och motionsdistans. Du väljer om du vill köra loppet själv eller bjuda in vänner och dela upp er på varsin aktvitet och köra loppet som ett team.

 6. Badsjö Triathlon - 1 september
  Ta dig till Nacka söder om Stockholm för ett sprint triathlon där du simmar 750 m, cyklar 20 km och springer 5 km. Gillar du varvningar? Tycker du att det är skönt att veta hur långt det är kvar och känna igen dig längs banan eller tycker du att det är sätter sig i psyket att se samma sak igen? Badsjös banan handlar om varvningar. Du simmar 2 varv, cyklar 3 varv och springer 3 varv.

 7. Karlstad Triathlon - 1-2 september
  Karlstad erbjuder två dagar med triathlon. 1 september körs Sprint- och Olympiskdistans och den 2 september körs Medeldistans. En stafett erbjuds också där ett sprintlag kan välja distans och laget ska bestå av tre olika personer. En som simmar, en cyklar och en springer.

flerlopp2