7 Skidlopp 2022

vinterhimmel med rubrik

Hur peppad är du på att anmäla dig till ett skidlopp? 🤩  Du kanske är så peppad att du redan anmält dig! Om inte, hämta inspo här och se till att dra igång med träningen direkt. Idag listar vi 7 lopp i klassisk stil som du kan anmäla dig till 2022. Hoppas du hittar ett lopp som passar dig. Lycka till!


Byggdialog Ski Marathon - 16 januari

På Långbergets skidstadion i Sysslebäck den 16 januari går starten för Byggdialog Ski Marathon. Här du kan välja mellan 42- eller 21 km. Banan är en 10 km slinga och vätskestationer kommer att finnas vid varvning samt målgång.

Team Sportia-loppet - 23 januari

Välj mellan 40 eller 20 km på en lättåkt bana med start och mål på Bollebergets skidstadion. Banan går på en före detta golfbana och skogsbilväg och antal varv på banan kommer bero på snöstatusen.

Evertbergsrännet - 29 januari

Den 29 januari går starten för Evertbergsrännet, ett lopp som går i klassisk terräng mitt i Vasaloppsarenan. Du kan välja mellan 45 eller 27 km.

Engelbrektsloppet - 12-13 februari

Börja ditt klassikerår i Norberg med något av Engelbrektsloppets alla lopp. Du kan välja mellan 60/45/3o km. Är du kvinna kan du även välja Kristinaloppet på 30 km. Vill du dela upplevelsen med vänner kan ni köra stafetten på 3x10 km.

Bravura Ski Marathon - 13 februari

Bravura Stockholm Ski Marathon genomförs den 13 februari vid Lida Friluftsgård, ett vackert naturområde i Tullinge utanför Stockholm. Välj mellan 46 km och 16 km. Banan startar på ett öppet fält för att sedan bege sig ut på en 15 km lång slinga.

Vasaloppet - 25 februari-6 mars

Vasaloppet firar 100 år! Vem du än är, oavsett nivå så finns det något för dig. Det finns många distanser att välja mellan. Kanske är de klassiska 90 km något för dig? Eller varför inte åka på natten? Som sagt, Vasaloppet erbjudet något för alla!

Årefjällsloppet - 26 mars

Missa inte Årefjällsloppet den 26 mars i Vålådalen där du åker samma bana som den absoluta världseliten i Visma Ski Classic Pro Tour. Du kan välja mellan 100/45 km.


Vi hoppas du hittar ett lopp som passar dig. Vill du ha fler att välja mellan så hittar du dom på Lopplistan.se/skidor.

Lopplistan logo