6 Löplopp i November 2018

6 Löplopp i November 2018

Härliga men ruggiga november bjuder på lopp som passar alla. Vi listar 7 lopp runt om i Sverige du kan välja för att antingen avsluta löparsäsongen eller påbörja vinterlöpningen med.

1. Höstrusket - 3 november, Stockholm

Spring 10 kilometer på Norra Djurgården i Stockholm. Norra Djurgården ingår i Kungliga nationalstadsparken som är välrdens första nationalstadspark. Banan bjuder på en blanding av natur och kultur och består mestadels av alfaslt och en del grusväg.

2. Finalloppet - 3 november, Göteborg

För 51:a året bjuder Finalloppet in till en tävling i Skatås och Delsjöområdet, där hela familjen kan delta i löparglädjen! Det finns en lopp för alla med distanser från 1.8 kilometer för de minsta upp till 19 kilometer för de som vill springa riktigt långt.

3. Jätten Bule-löpet - 3 november, Österbymo

För 49:a gången släpper OK Österbymo iväg löpare ut i den vackra skogen runt Österbymo. Banan bjuder en tuff men fantastiskt vacker terräng. Skogen är trollsk och den som höjer blicken från stigen kanske får se Jätten Bule själv! Loppet går varje år under Alla Helgon-helgen.

4. Kilsbergsleden - 3 november, Örebro

Kilsbergsleden är Örebros klassiska terränglopp som alltid går på alla helgons dag! Kilsbergsleden arrangeras av Örebro AIK och är ett löpararrangemang som äger rum i Karlslundsskogen där det finns banor för hela familjen. Från 1,2 km för de små och upp till 14,7 km för de större löparna.

5. Skanneloppet - 10 november, Åstorp

Skanneloppet beskriver sitt lopp som det individuella loppet, utan stress och trängsel med 10 startande varje minut. 2018 avgörs det 53:e Skanneloppet. Det finns tre banor att välja mellan som passar ung som gammal, elit som motionär!

6. Mine to Run - 17 november, Österbybruk, Uppsala

Arrangören beskriver loppet såhär: Nu har du chansen att delta i ett unikt gruvlopp i Dannemora gruva. En bana med sin djupaste punkt på 230 meter under marken i tunnlar och schakt genom historiska slöjor som sträcker sig tillbaka till 1500-talet och Gustav Vasa. Här får du uppleva hur dina sinnen skärps när du springer genom intensivt mörker i en nära filmisk miljö med marschaller som kastar sitt ljus på steniga gruvpassager. Banan är ca 8 kilometer med cirka 6 km under jord och dryga 2,5 km ovan jord. Flacka partier förekommer, mestadels ovan jord, men var beredd på att spänna musklerna i både ned- och uppförsbackar.

Vill du ha fler lopp att välja på? Besök Lopplistan.se 🏃‍♀️🏃