6 Häftiga OCR-lopp i augusti 2018

6 Häftiga OCR-lopp i augusti 2018

Idag går vi in i augusti som erbjuder många OCR-lopp. För dig som inte vet vad OCR är så står det för Obstacle Course Racing och enkelt beskrivet så är det en hinderbana. I det här inlägget listar vi 6 häftiga lopp som du kan utmana dig med i augusti.

1. The OCR challenge - 4 augusti, Eksjö

The Challenge är ett hinderbanelopp med över 30 uppbyggda hinder längs en 9 km lång bana. Banan är uppdelad i blandad terräng. Allt från asfalt, elljusspår, skogsstigar och vattenhinder. Du kommer befinna dig på övningsfältet Ränneslätt i Eksjö. Där finns militärens fasta hinderbana som kommer använda samt ytterligare hinder som byggs upp enbart till tävlingen.

2. OCR Golden Trophy - 18 augusti, Västkusten

Arrangören beskriver banan så här "Med "Bara 5 km" och 100 hinder är detta kanske till Sveriges i särklass största och tuffaste hinderbanetävling. Inget tid för återhämtning, ingen tid för vila, inga straffrundor, bara en brutal mängd hinder för dig att övervinna. Detta är med andra ord ingen tekniskt svår hinderbana som kräver lång specialträning. Den är jobbig, tung och tuff men som alla militära hinderbanor - fantastiskt rolig där du hela tiden ställs inför nya utmaningar utan att hinna vila utan full fart framåt är det som gäller."

3. Action Run - 18 augusti, Borås

ActionRun är ett av Sveriges största OCR-lopp som riktar sig till både elit och motionärer. En härlig mix av tekniskt roliga hinder i absolut världsklass. Välj mellan två svårighetsgrader 5 eller 8 km, med 30 respektive 40 hinder.

4. GUNG-HO! - 25 augusti, Malmö

Ta del av en 5 km lång och rolig hinderbana med 10 jättestora hinder. Du kommer att springa, hoppa och studsa fram – Galet roligt i kul sällskap. GUNG-HO! är för alla och du behöver inte vara atlet för att delta i dessa roligheter. Du behöver bara vara redo för något otroligt roligt och underhållande!

5. Tough Viking - 25 augusti, Stockholm

Tough Viking bskriver sitt lopp så här: "Tough Viking är det största, första och mest utmanande hinderbaneloppet i Norden. Hindren är konstruerade i samarbete med det svenska elitförbandet Kustjägarna. Tough Viking tog hinderbanelöpning till Skandinavien och har sedan dess lett utvecklingen. Det går att tävla i lag eller individuellt. Alla som tävlar i lag får även en individuell tid."

6. Waterslide Obstacle Rush - 26 augusti, Stockholm

Waterslide Obstacle Rush (WOR) består av flera stationer och gigantiska uppblåsbara hinder som du ska hoppa, klättra, glida och rutsha ner för! Hinderbanan avslutas med en 14 meter hög och 70 meter lång vattenslide som du swishar ner för på en badring. Häftigt va?