15 Lopp att springa i maj 2019

15 Lopp att springa i maj 2019

Nu drar loppsäsongen igång på riktigt! Maj erbjuder lopp över hela Sverige. Känner du att löparformen börjar ta sig och du är redo för ett lopp? Då har du kommit rätt, idag listar vi 15 lopp i olika distanser på platser runt om i Sverige som går i maj 2019!

1. Kungsholmen Runt - 11 maj, Stockholm

Välj halvmaraton eller 10 km och spring Kungsholmen Runt som är en milbana med långa, flacka rakor över första halvan och en tuffare avslutning. Många tycker det här loppet är den optimala uppladdningen inför ASICS Stockholm Marathon som går i juni.

2. Blodomloppet - 14 maj, Malmö

Blodomloppet är ett motionslopp vars syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer den 14 maj i Malmö.

3. Älven runt - 15 maj, Borlänge

Spring, gå eller lunka längs med den vackra banan utmed Dalälven. Banan är mätt 4,6 km och erbjuder ett blandat underlag.

4. Göteborgsvarvet - 18 maj, Göteborg

Var en del av det populära varvet på 21.1 km den 18 maj. Med över 60 000 anmälda löpare är Göteborgsvarvet ett av världens största långlopp!

5. Skellefteå Midnight Marathon - 18 maj, Skellefteå

Den 18 maj kan du springa på en vacker bana runt Skellefte älv. Du kan välja att springa en halvmara eller kvartsmara och loppen är seedningsgrundande för Lidingöloppet 2019.

6. Yoga Run - 18 maj, Göteborg

Spring och yoga! Du börjar med att springa 4.3 km och när du går i mål får du en yoga-matta och göra dig redo för en meditations- och yogaklass i Slottsskogen med två av Sveriges största hälsoprofiler.

7. Väsby Stadslopp - 18 maj, Upplands Väsby

Väsby Stadslopp är ett prestigelöst lopp med fokus på rörelseglädje där alla kan delta på sin egen nivå. Du kan välja mellan 5 och 10 km och längs med banan kommer det finnas artister som spelar peppig musik och andra överaskninga.

8. Änglamilen - 25 maj, Ängelholm

Den 25 maj går den 34:e upplagan av Änglamilen med start på Tullakroksängen och 10 km senare går du i mål i Hembygdsparken.

9. Luleå Stadsmara - 25 maj, Luleå

Luleå stadsmara fyller 40 år! Var med och fira och spring eller jogga Stadsmarans populäraste lopp där distansen 10 km passar och utmanar det flesta löpare.

10. Å-Varvet - 25 maj, Eskilstuna

Lördag den 25 maj går starten för den 9e upplagan av Å-varvet i Eskilstuna.
Start och mål sker i Stadsparken och du kan välja mellan 5 och 10 km. Banan är en varvbana och på 10 km springer du två varv.

11. Kristianstads stadslopp - 25 maj, Kristianstad

Stadsloppet går lördagen den 25 maj. Spring, jogga eller gå! Du kan välja mellan 5 eller 10 km genom centrala Kristianstad.

12. Stockholms brantaste - 25 maj, Stockholm

Testa dina krafter mot Hammarbybacken! Stockholms Brantaste är en tuff utmaning, men en utmaning alla kan klara. Banan har en total stigning på 255 höjdmeter fördelade över tre backar och totalt 3,3 km löpning.

13. Vårruset - 27-28 maj, Stockholm

Vårruset är ett 5 kilometerslopp för tjejer. Ta dig an loppet som en kul grej med dina vänner. Se det som en formkoll eller början på ditt nya träningsliv. Alla kan vara med i Vårruset!

14. Helsningborg Night Run - 31 maj, Helsingborg

Helsingborg Night Run är ett nattlopp längs en vacker strandpromenad. Banan är fem kilometer med fest och musik där känslan står i centrum.

15. Stockholm Move for the planet - 31 maj, Stockholm

Var med och delta i Stockholm Marathon-helgen även om du inte ska springa maran. Med Stockholm Move for the planet får du chansen att smaka på den unika mara-atmosfären längs en 5 kilometersbana och testa på målgången inne på Stockholm Stadion.

Lycka till på loppen! 🏃🏃‍♀️😀