10 Utmanande MTB-lopp 2018

10 Utmanande MTB-lopp 2018

Mountainbike, den bästa kombinationen av träning och vacker miljö! Sverige har ju som vi alla vet otroligt vacker natur och hur kan den upplevas bättre än på cykeln? Låt 2018 bli året du upptäcker nya platser på din MTB!

Här listar vi 10 långa & tuffa MTB lopp du kan trampa dig genom 2018!


 1. Ottarsloppet, 10 maj
  Ottarsloppet avgörs 2018 för 9:e gången! Du cyklar på naturliga stigar och skogsvägar i Vendelåsens fina terräng. Ottarsloppet passar dig som är motionär eller tävlingscyklist och du kan välja på 53 km och 26 km. Arrangören erbjuder även distanser för ungdomar och barn.

 2. Billingeracet, 12 maj
  Cykla 75- eller 37 km i Skövde! Billingeracet ingår i långloppscupen och är känt som ett av de mest stigrika loppen i cupen. 🏔 Antar du utmaningen (läs: stigningen) i detta MTB-lopp? Arrangören erbjuder även ungdomslopp.

 3. Långa Lugnet, 27 maj
  Långa Lugnet i Falun bjuder på 62, 46 eller 28 km. Loppet är uppdelat i 3 loopar. 28 km körs på loop 1, 46 km körs på loop 1 och 2, och 62 km körs på alla 3. Långa Lugnet har ryktet att vara en tuff bana, den är både teknisk och kuperad. 🚵 Arrangören erbjuder även ungdomslopp.

 4. Ränneslättsturen, 1 juli
  Ränneslättsturen i Eksjö ingår i Långloppscupen med sina 78 km men erbjuder även 41- och 21 km. Loppet har blivit ett av de mest uppskattade MTB-loppen i landet och de har ett motto som följer "att ge cyklisten en minnesvärd upplevelse utmed banan och högsta service både före och efter loppet". Arrangören erbjuder även ungdomslopp.

 5. Mörksuggejakten, 8 juli
  Upplev den orörda naturen och cykla en av landets finaste långloppsbana på 74 km i Rättvik. Terrängen är lätt men innehåller några ordentliga stigningar.🏔 Arrangören erbjuder även en stäcka på 44 km och även barnlopp och ungdomslopp.

mtb2

 1. Fjällturen, 13-14 juli
  Bli ett med naturen och cykla Fjällturen! 🌲 Med start i Funäsdalen tar du dig på stigar, grusvägar och asfalt men mestadels genom fjällterräng till målet i Ramundberget. Arrangören erbjuder flera distanser, 70, 58, 42, 32 och 9 km så fjällturen passar alla!

 2. 1572 MTB Challenge, 4 augusti
  MTB-loppet som passar alla, oavsett nivå! Du kan välja mellan 87, 65 eller 40 km. Cykla i Motala på en bana som erbjuder utmanande stigningar, snabba skogsvägar, vacker natur med fantastiska vyer. 🚵‍♀️

 3. Finnamarksturen, 5 augusti
  Cykla Sveriges mest klassiska långlopp i Ludvika! Banan som är 68 km går i omväxlande landskap med natursköna miljöer på stigar, skogs och grusvägar och del på asfalt. Du kan också välja en bana på 48 km. Arrangören erbjuder också ett barn/ungdomslopp.

 4. Cykelvasan 90, 11 augusti
  Cykelvasan är hela Vasaloppet, fast på cykel! Upplev naturen och stämningen i 94 km från Sälen till Mora. Banan består av 5,5 km asfalt, 37 km grusväg och 51,5 km skogsväg. 🚵‍♀️ Cykelvasan 90 blev fulltecknad i mars. Håll utkik nästa år så du hinner anmäla dig innan de tar slut! Arrangören erbjuder även fler lopp såsom Cykelvasan Öppet Spår, Cykelvasan 45, Cykelvasan 30, ungdoms- och barnlopp samt en sprint.

 5. BST Bockstensturen, 1 september
  Bockstensturen erbjuder distanser för alla! Upplev vacker natur i Varberg där du kan välja på 100, 75, 50 eller 30 km. 100K-loppet ingår i Långloppscupen och banan tar dig genom delar av Åkullas fantastiska bokskogar. Start och mål sker i centrala Varberg precis vid havet. 🌊🌲

Hoppas du hittade något lopp du vill skriva upp dig på. Nu är det bara att knäppa på hjälmen och gå ut och trampa!

Fler MTB-lopp hittar du på Lopplistan!