10 Traillopp du inte får missa i Stockholm 2018

10 Traillopp du inte får missa i Stockholm 2018

I Sverige har vi många traillopp och fantastisk natur att springa i. Att springa trail är roligt och uthållighetskrävande. Om du inte redan löper trail så rekommenderar vi dig att ge det en chans! Under listar vi 10 traillopp du inte får missa att springa i Stockholmsområdet! ⛰

  1. Ursviks ultra - 24 mars

Starta din trail säsong i Ursvik. Välj mellan 75, 45 eller 15 km traillöpning. Loppet löps i Ursviks 15 kilometer spår. Spåret som även är kallat Extreme Spåret. Ursviks ultra är ett tufft traillopp och ger ditt pannben och din uthållighet en riktig omgång, att gå i mål i ett sådant lopp är sann glädje!

  1. STHLM Trail Run - 5 maj

Spring på smala stigar, över bergshällar och snårig skog i trailloppet som ligger ett stenkast från city! Välj mellan 5,10 och 20 km. Loppet är även en del av STHLM Challenge.

  1. Lidingöloppet Ultramarathon - 6 maj

Vill du starta säsongen med ett längre lopp så ska du ta en titt på Lidingö Ultramarathon. Du kan välja mellan att springa 50 eller 26 km. På 50 kilometer sträckan springer du dels på delar av Lidingöloppets kända spår men får även se nya delar av Lidingö.

  1. Stockholm Trail - 10 jun

Ett traillopp som löps uteslutande i skogen, ingen asfalt. Välj på banorna 21.5, 10.8 eller 5.3 km. Loppet har start och mål på Hammarby IP.

  1. Jättelångt - 17 juni

Spring, precis som loppets namn, jättelångt! Du springer 70 km på grusvägar, stigar, hagar, skogar, och stränder. Banan följer vackra Roslagsleden mellan Grisslehamn och Norrtälje.

  1. Addnartue Amazing Trail - 19 juni

Spring i ett av Stockholms vackraste naturområden. Välj på 21, 10.5 eller 6 km och spring till största del på skogsstigar i Nackareservatet.

  1. Tjurruset - 6 oktober

Spring ett av Stockholms tuffaste och skitigaste lopp. Du får springa upp för branta backar och kämpa dig genom blöta träsk. Välja på 10 eller 5 km, båda är tuffa och kräver att du sätter din uthållighet på prov.

  1. Haninge Trail - 21 oktober

Spring 16.7, 10 eller 5 km på alla typer av underlag utom asfalt. Den längsta banan löps på den kultförklarade skid-SM banan från 1990 - Häftigt.

  1. Lidaloppet - 21 oktober

Lidaloppet har ett tydligt budskap - De har tagit sig an kampen mot cancer! Spring 5 eller 7.1 km. I år har de utklädningstemat “Rejsa i Rosa” vilket innebär att alla kläder och accessoarer är tillåtna så länge de är rosa. Bästa utklädnad tilldelas även ett pris!

  1. Nigth trail run - 27 oktober

Testa på något nytt - spring ett lopp i mörkret med din pannlampa! Välj mellan 10 eller 5 km. Banan löps på stigar och obanad terräng och du hittar vägen genom att följa reflexerna som du ser med hjälp av din pannlampa.


Hoppas du hittade något lopp du vill springa! 🏃🏅 Om du vill springa trail någon annan stans i Sverige så kan du hitta dom på vår hemsida Lopplistan.se