10 Millopp i Stockholm 2024

löpare

Är du ute efter ett millopp i Stockholm? Ja, då har du kommit till rätt plats! 2024 är Stockholm fullspäckat med spännande löplopp och just 10 km är en distans som ger dig stora valmöjligheter. Oavsett om du är ute efter att slå personliga rekord eller bara njuta av den härliga löparatmosfären, har vi sammanställt en lista över 10 millopp som du inte vill missa. Så snöra på dig löparskorna och låt oss utforska de bästa löparupplevelserna som Stockholm har att erbjuda!


Premiärmilen - 23 mars

Ett lopp många börjar säsongen med. Loppet går på Norra Djurgården i Stockholm och det är en perfekt tillfälle om du vill göra en formkoll inför kommande tävlingar. Du seedar dig även till adidas Stockholm Marathon och just premiärmilen är det enda millopp du kan göra det på.

Varvetmilen - 27 april

Stockholms upplaga av Varvet milen hittar du i Täby strax norr om Stockholm. Här springer du två varv på en snabb och flack bana. Du seedar dig också till Görborgvarvet.

Kungsholmen runt - 4 maj

I Kungsholmen runt kan du välja mellan milen och halvmaraton. Båda har start och mål i ”Rålis”. Banan är snabb, med långa, flacka rakor över första halvan men en knixigare avslutning.

Söder Runt - 8 juni

10 km längs vattnet. Ett varv runt Södermalm. Av många ansedd som Stockholms vackraste. Definitivt den snabbaste. Varje år slår cirka 50% personbästa på Söder Runt. Uppförsbackar? Finns inga.

Blodomloppet - 11 och 12 juni

Blomomloppet är en tunré av lopp runt Sverige och 11-12 juni kommer de till Stockholm. Ta med dina vänner och bilda ett lag så ni får en picknick efter målgången. Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil.

Stockholm Streets - 13 juni

Du startar vid Vinterviken och springer två varv runt sjön Trekanten på en platt bana med en totalstigning på totalt 83 höjdmeter. Loppet är perfekt för att testa formen eller att bara njuta av 10 kilometer en härliga sommardag!

Midnattsloppet - 17 augusti

Den 17 augusti är det dags för ett av Stockolms roligaste lopp - Midnattsloppet! Uppvärmning och start på Ringvägen och du går i mål på Hornsgatan. I startavgiften ingår inte bara 10 km folkfest runt Södermalm. Utan du får även en snygg t-shirt med årets unika färg och tryck.

Stockholm Trail - 31 augusti

Drömmer du om slingrande stigar, solbelysta berghällar och härliga sluttningar? Då är Stockholm Trail loppet för dig. Här erbjuds banor i världsklass i vackra Nackareservatet, inte långt från Stockholms citykärna.

Night Trail Run - 17-19 oktober

Loppet går 17, 18 och 19 oktober, så välj den dag som passar dig bäst! Night Trail Run är ett unikt traillopp med fokus på upplevelsen. Du följer en bana uppmärkt med tydliga reflexer.

Höstrusket - 9 november

Höstrusket avgörs på klassisk löparmark på Norra Djurgården med start och mål vid Fisksjöängsvägen. Det är en kontrollmätt 10 kilometersbana som går på asfalt. Banan är flack och snabb men har några backar, en stigning på totalt 102 m.


Vill du ha fler lopp att välja på? 👇

logo