10 Löplopp i September 2019

10 Löplopp i September 2019

September är en perfekt löpmånad då det är lagom varmt och luften börjar kännas krispigare. Det är också en månad fullproppad av lopp! Här listar vi 10 lopp du fortfarande kan anmäla dig till för att njuta lite extra av hösten.

1. Ramboll Stockholm Halvmarathon - 7 september, Stockholm

Spring en halvmara i Stockholm den 7 september! Loppet har en unik bana där du startar och går i mål i området vid Slottet, Riksdagshuset och Operan. I år firar dom sitt 19:e lopp och mitt i Stockholms innerstad kommer runt 15 000 löpare från över 80 nationer springa. Kommer du vara en av dom?

2. Göteborgs Jubileumslopp - 8 september, Göteborg

Spring 10 km i Göteborgs jubileumslopp! Längs banan kommer du känna historiens vingslag när du springer över Slottsberget, förbi Färjenäs och under Eriksbergs kran. En stor del av banan sammanfaller med Göteborgsvarvets och för dig som vill ha en bra uppladdning inför 21km är Jubileumsloppet seedningsgrundande.

3. Uppala Kultrurmaraton - 14 september, Uppsala

Uppsala Kulturmaraton går bland annat genom Uppsalas historiska miljöer som vikingagravarna i Gamla Uppsala, nordens största domkyrka, Gustavianum och Uppsala slott. Loppet är samma dag som Uppsala kulturnatt, då bjuder Uppsala på Sveriges bästa kulturaktiviteter för tusentals besökare som helt fritt kan besöka 2600 aktiviteter!

4. Gbg Trappathon - 14 september, Göteborg

Gbg Trappathon är ett stadslopp som innehåller ETT TUSEN trappsteg!! Banan går i centrala Göteborg och är 12 kilometer lång och stiger över 300 höjdmeter. Alla trappsteg uppförs.. Antalet platser är begränsade till 800, så skynda och anmäl dig nu!

5. Urban Run Gothenburg - 15 september, Göteborg

Banan som är cirka ca 6 km tar dig genom Göteborgs gator, spännande passager, trappor och höjder. Du får upptäcka nya vägar genom både kända och okända byggnader. Loppets fokus är inte att du ska springa på tid utan att du får ta del av innerstaden på ett nytt sätt med lukter, vyer och överraskningar.

6. Hundlöpet- 15 september, Stockholm

Sverige största motionslopp där du deltar med din hund! Var med och fira Hundlöpet 10 år. Du väljer själv om du vill delta som löpare, joggare eller power walkare i distansen 5 km eller 10 km runt Djurgårdsbrunnskanalen i Stockholm.

7. Mental Health Run - 21 september, Stockholm

Psykisk ohälsa kan drabba alla. Majoriteten av alla människor berörs själva eller som närstående. Psykisk och fysisk hälsa hänger ihop och arrangören till Mental health run vill verka för rörelse, gemenskap och glädje. Bana på 5 km går på en av Stockholms vackraste bansträckningar med start- och målområde vid Sjöhistoriska museet. Loppet är inte vinstdrivande och alla eventuella överskott går oavkortat till Psykiatrifonden som delar ut anslag till forskning inom det psykiatriska och psykologiska området i Sverige.

8. E16 Run - 21 september, Vansbro

Innan den nya sträckan längs E16 öppnas kommer det arrangera ett motionslopp på vägen. Ta chansen och delta i det här unika motionsloppet längs E16 mellan Hulån och Vansbro! Loppet kommer att vara ca 7 km långt med underhållning och överraskningar längs vägen.

9. Broloppet - 21 september, Motala

Hos broloppet finns en distans för alla. Välj mellan 2.5, 5 och 10 km. Banan går över Motalabron och sedan längs med Vätterns vackra inlopp till Motalas hamn.

10. Mälarenergi Night Run - 26 september, Surahammar

Ett mysigt höstlopp genom mörka skogar endast upplyst av månen, stjärnorna, eldar och hundratals pannlampor. Loppet startar i Surahammar och du går i mål i Skultuna. Längs vägen bjuds det på ljusupplevelser och överraskningar. Välj mellan 5 och 13 km.


Lycka till med löpningen! 🏃🏃‍♀️