10 Lopp att springa i maj 2024

blå nummer 10

Solen är här, gatorna sopas och peppen för löpningen bubblar över 🫧 Vi förstår att du är sugen på lopp, NU. Så här tipsar vi om 10 lopp du kan springa i maj!


Växjöloppet - 1 maj

Plats: Strandbjörket, Växjö
Distanser: 21.0, 10.0, 4.7 km + barnditanser

Den 1 maj blir det återigen löparfest i Strandbjörket i Växjö. Här kan du välja distanser från halvmilen upp till halvmaran. Det finns även 4 olika sträckor att springa för de allra minsta.

Spring för livet - 2 maj

Plats: Sjöhistoriska museet, Stockholm
Distanser: 10.0, 5.0 km

Starten går vid Sjöhistoriska museet och du kan välja mellan 10.0 och 5.0 km runt Djurgårdsbrunnsviken. Årets insamling går till UNICEFs arbete för barns rättigheter i Malawi och kommer specifikt att stödja ett nätverk av verksamheter som inkluderar fritidsaktiviteter, mental hälsa, medicinsk hjälp, juridiskt stöd och förebyggande arbete mot övergrepp.

Aros Marathon - 4 maj

Plats: Uppsala/Örsundsbro - Enköping
Distanser: 50.0, 25.0 km

Arrangören sammanfattar loppet såhär: Lite längre, lite enklare, lite trevligare. Banan går på den fina gamla banvallen rakt genom den Uppländska kulturbygden. Loppet gratis, så alla kan delta. Starten går i Uppsala eller Örsundsbro och målgång på torget i Enköping.

Stafettvarvet - 15 maj

Plats: Göteborg
Distens: 4 x 3.2 km

Samla ihop kompisgänget, kollegorna eller familjen och upplev glädjen av att tävla tillsammans! I Stafettvarvet springer fyra löpare 3,2 km vardera genom Slottsskogen.

Kungsholmen Runt - 4 maj

Plats: Kungsholmen, Stockholm
Distanser: 21.1, 10.0 km

Här utlovas en riktig löparfest! Kungsholmen Runt arrangerar tre lopp den 13 maj - 10 km, halvmaraton och ett knattelopp. 10 km-loppet har långa, flacka rakor över första halvan och en något knixigare avslutning med en del snäva svängar. Väljer du halvmarathon så springer du två varv runt banan.

WINTER BAY Backyard Ultra - 4 maj

Plats: Stockholm
Distans: Backyard

Backyard växer så det knakar. Du springer en slinga på 6,7 km. Ny start går varje timme. Har du tid tillgodo får du vila innan nästa start. Spring så många varv du kan. Den som springer flest varv vinner!

Göteborgsvarvet - 18 maj

Plats: Göteborg
Distans: 21.1 km

Här får du vara en del av världens största halvmaraton den 13 maj 2023. Loppet är 21.1 km ren folkfest, ett evenemang i världsklass. Arrangören välkomnar dig på en löparfest med en publik på över 200.000 personer, överflöd av musikstationer och många andra peppande aktiviteter längs vägen!

Finspång Stadslopp - 22 maj

Plats: Bruksparken, Finspång
Distanser: 7.0, 3.5, 1.4 km

Finspångs Stadslopp avgörs med start och mål i Bruksparken i hjärtat av Finspång. Loppet vänder sig till alla motionärer. Välj den klassiska distansen 7.0 km eller halva distansen som kallas AktivRundan på 3.5 km. Lilla slottsrundan är för knattarna där banan är 1.4 km.

Å-varvet - 25 maj

Plats: Eskilstuna
Distanser: 10.55, 5.0 km

Å-varvet är en av Sveriges vackraste kvartsmara. Under loppet har du alltid vattnet på din sida genom Eskilstunaån och ett peppande publikhav. Du springer genom Eskilstunas industrihistoria, förbi den vackra Tunaforsfabriken, över broar och längs med vattnet mitt inne i stan. Du kan välja mellan 10.55 och 5 km.

Öland Lighthouse Challenge - 31 maj

Plats: Öland
Distanser: 161.0, 100.0, 80.0, 50.0 km

En fantastisk löpning i en natur som bara kan upplevas på Öland. Känner du att löpningen sitter för säsongen så har du kommit rätt. Välj något av loppet där du springer minst 50 km!


Lopplistan.se logo