10 Löplopp i Oktober 2022

bild på pumpor med rubrik

Oktober, vilken härlig löparmånad! Det är höstigt, lite kyligt och perfekt för att springa lopp!


Broloppet - 1 oktober

Motalas stora löparfest och Broloppet går den 1 oktober och det finns distanser för hela familjen. Välj mellan 10, 5, 1.7 och 0.4 km. Är du medlem i en förening eller tycker att alla kollegorna ska ställa upp så får du inte missa företagskampen!

Dalsland X-trail - 1 oktober

Dalsland X-Trail är ett traillopp där du får uppleva vacker natur på fina stigar i skogen. Du kan välja mellan 22, 13 och 9 km. Start och mål är vid Långevi idrottsplats i Bengtfors.

Mental Health Run - 1 oktober

Spring för en god sak i Stockholm den 1 oktober eller vitruella loppet var du vill mellan 1-10 oktober! Mental Health Run är ett välgörenhetslopp med syfte att uppmärksamma hur viktigt fysisk aktivitet är för den psykiska hälsan. Allt överskott går oavkortat till den psykiatriska forskningen.

Hostruset - 2 oktober

Host, host! Ja, så låter det ju på hösten. Men för dig som inte hostar så passar väl löpning bra? Var med och spring 5 km i Örebro den 2 oktober. Du som ungdom kan välja att spring 2 km och barnen 750 m.

Göteborg Marathon - 8 oktober

Har det gått bra med löpningen under säsongen och du känner att det finns nog en mara kvar i kroppen? Spring då Göteborg marathon som för den 48:onde gången genomförs den 8 oktober. Du kan även välja att springa 21.1 km. Start och mål är på anrika Slottsskogsvallen.

Sörmland Ultra - 8 oktober

Trailloppet Sörmland Ultra följer i stort sett Sörmlandsledens första fyra etapper och blir ca 50 km. Starten är bakom Markuskyrkan i Björkhagen och du går i mål vid Rudans gård i Haninge. Däremellan passerar du golfbanor, hästhagar, torp och små sjöar.

Hässelbyloppet - 9 oktober

Avsluta säsongen på topp med Hässelbyloppet som är känt som ett av Stockholms snabbaste millopp! Det var faktiskt så att var fjärde löpare noterade nytt personligt rekord på 10 km i 2019 års lopp. Du springer en flack bana genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.

Haninge Trail - 16 oktober

I den fantastiska Rudanterrängen erbjuder Haninge Trail 5, 10 och 16.7 km. Och vet du, den längsta banan är ingen mindre än den kultförklarade skid-SM-banan från 1990! Den innehåller alla typer av underlag.

Borås Night Trail - 21 oktober

Borås Night Trail, där ni springer i par går den 21 oktober. Så se till att få med dig din bästa löparkompis på det här! Ni springer på småstigar och kortare partier med grusvägar. Eftersom ni springer på kvällen i oktober så krävs det att ni har varsin pannlampa. Med hjälp av dom och reflexter som är utmärkta längs banan, som inte är upplyst, finner ni er väg till målet.

Skräcklöparloppet Run For Your Lives - 29 oktober

Det här loppet är perfekt vid Halloweentiden! Du kommer att bli jagad av hundratals zombies medans du springer genom de verklighetstrogna scenerna. Spring för dina liv och ta dig i mål med så många livband kvar som möjligt. Låter spännande va?


Vi hoppas att du hittade något lopp du vill springa! Vill du ha mer inspirstion? Det hittar du som vanligt på 👇

Lopplistan logo