10 Löplopp att starta säsongen med 2024!

Person som springer ett spår i skogen

Har du snörat på dig skorna och börjat löpträna för en säsong full av spännade utmaningar men vet inte vilka lopp som ska få utgöra startskottet? Då har du kommit rätt! Oavsett om du är en erfaren löpare eller precis kommit igång så har vi satt ihop denna lista för att du ska kunna hitta det perfekta loppet att inleda säsongen med.


Winter run - 27 januari

Plats: Stockholm
Distans: 10.0, 5.0 km.

Vinterns roligaste och mest stämningsfulla lopp! Ta chansen att springa i unik löparmiljö på ett vinterupplyst Skansen, med spektakulära ljus- och eldshower längs banan och på evenemangsområdet. Välj mellan ca 5 eller ca 10 kilometer.

Bocksten Trailrun Winter - 3 februari

Plats: Varberg
Distans: 24.0, 12.0, 5.0 km

Här erbjuds löpare möjlighet att uppleva härliga stigar och njuta av Åkulla bokskogar i vackert vinterlandskap. Ett lopp som är annorlunda, kul och som balsam för själen! Men det är ett deltagartak på 600 deltagare så anmäl dig redan idag och säkra din plats.

Februarimaran - 4 februari

Plats: Borås
Distans: 42.2 km

Känner du att milen redan finns i benen så är det dags för den tredje upplagan av Februarimaran med start vid Byttorpssjön. Gör dig redo för 22 varv plus ett avkortat första varv på drygt 500m i Borås den 4 februari.

Sollentuna Winter Marathons - 10 februari

Plats: Stockholm
Distans: 42.2, 21.1 km + barndistans

Upplev den häftiga käsnlan av att springa på vatten! Sollentuna Winter Marathons består av tre unika lopp under en och samma dag där Arena Edsvik bjuder på värmande stämning och kunglig inramning vid Edsbergs Slott med anor från 1630-talet.

Höga Kusten Winter Trail - 17 februari

Plats: Höga Kusten
Distans: 50.0, 35.0, 25.0 km

Höga Kusten Winter Trail är ett av vinterns absolut häftigaste vinterupplevelser. Du har 10 timmar på dig att ta dig runt någon av de tre distanserna. Banorna går genom Höga Kustens höjdpunkter där samtliga distanser får uppleva bland annat Slåttdalsskrevan, Slåttdalsberget och Skuleberget innan det firas på After-Trail.

Skåne Frozen Trail - 2 mars

Plats: Genarp
Distans: 60.0, 30.0 km

Här erbjuds en 30 km runda på Skåneleden och andra fina stigar i Snogeholm strövområdet. Känner du att 30 km inte var tillräckling så har du i år changsen att springa två varv och få ihop 60 km.

Älvdalen Winter Trail - 9 mars

Plats: Älvdalen
Distans: 48.0, 38.0, 25.0 km

Älvdalen Winter Trail är ett helt fantastiskt vinterlopp som springs på hårt packade (självklart beroende på väder) snöskoterleder som Älvdalens snöskoterklubb har sladdat och underhållt hela vintern. Längs banan bjuds du på härlig vinternatur, finfina vyer och du har en riktig upplevelse att se fram emot. Detta kan vara Sveriges absolut häftigaste löparupplevelse!

adidas Premiärmilen - 23 mars

Plats: Stockholm
Distans: 10.0 km

adidas Premiärmilen är ett av dom perfekta loppen att dra igång löparsäsongen med. Det går på Norra Djurgården i Stockholm och här gör du en formkoll inför kommande tävlingar, seeda dig till adidas Stockholm Marathon eller helt enkelt kickar igång årets löpsäsong.

Startmilen - 6 april

Plats: Örebro
Distans: 10.0, 5.0, 1.0 km

Startmilen, precis som namnet antyder, kan också vara ett av dom perfekta loppen att inleda säsongen med. Det markerar starten på utesäsongen för många motionärer och är ett motionslopp som kan passa alla nivåer.

Premiärloppet - 13 april

Plats: Göteborg
Distans: 10.0, 5.0 km

Ett härligt lopp på vårkanten att ha som sitt premiärlopp för året. Du kan utmana dig själv på antingen 5 eller 10 kilometer och testa formen för den kommande löparsäsongen.


Vi hoppas du hittar ett lopp som passar dig. Vill du ha mer inspiration så hittar du som vanligt alla Sveriges lopp här!

Lopplistan.se logo