10 Längdskidlopp 2020

10 Längdskidlopp 2020

Säsongen för längdskidloppen närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att gå ut och toppa formen inför alla härliga lopp! Nedan listar vi 10 längdskidlopp du kan åka i Sverige 2020.

1. Bruksvallarna Nordic Ski Marathon - 4 januari

Bruksvallarna Nordic Ski Marathon är ett långlopp med start och mål på skidstadion i Bruksvallarna. Loppet går på olika sidor om Ljusnan till och från Ramundberget. 21 kilometer för den som väljer att åka ett varv, 42 kilometer för den som väljer att åka två varv. Loppet är seedinggrundande till Vasaloppet och Tjejvasan.

2. Roslagsloppet- 11 januari

Vill du delta i Stockholms läns snösäkraste långlopp? Då är det Roslagsloppet som gäller. Välj mellan 50, 33 och 17 km i Norrtälje den 11 januari. Banan går längst en varvbana där du åker, ett, två eller tre varv. Loppet är även seedinggrundande till Vasaloppet och Tjejvasa.

3. Team Sportialoppet - 12 januari

Med start och mål på Bollebergets skidstadion i Bollnäs kan du välja att åka 20 eller 40 km. Banan är lättåkt på en före detta golfbana och en skogsbilväg. Varvet mäter knappt 14 km för 40 km:s klasser och körs 3 varv. Varvet för de som åker 20km är drygt 10 km och körs 2 varv. Loppet är seedinggrundande till Vasaloppet.

4. Ulricehamnsloppet - 19 januari

Den 19 januari är det gemensam start vid Lassalyckan Skidstadion,
Ulricehamns kommuns friluftsområde. Var med och åk 42 härliga km. Loppet är seedinggrunande för Vasaloppet och Tjejvasan.

5. Wadköpingsloppet - 2 februari

Söndag 2 Februari går starten för Wadköpingsloppet på Örebro Skidstadion och erbjuder 40 km åkning antingen för tävling eller motion. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan.

6. Engelbrektsloppet - 7-9 februari

Engelbrektsloppet är det största långloppet i Sverige efter Vasaloppet. Loppet ingår i En Svensk Klassiker. Arrangören till Engelbrektsloppet erbjuder flera distanser. Du kan välja mellan 60, 45 och 30 km. Vill du dela upplevelsen med dina vänner kan ni välja stafetten där ni är tre åkare som åker 10 km var. De erbjuder även ett lopp för barnen. Engelbrektsloppet är seedinggrunande till Vasaloppet.

7. Bessemerloppet - 16 februari

Bessemerloppet är ett långlopp i klassisk stil och genomförs i Högbo Sandviken. Loppet är seedningsgrundande för både Vasaloppet och Tjejvasan och är populärt bland både motionärer och elit. Loppet körs alltid två veckor innan Vasaloppet och är därför ett perfekt lopp att toppa formen med inför de 9 milen.

8. Vasaloppet - 1 mars

Anta utmaningen i världens största skidtävling, det klassiska Vasaloppet och kör 90 festliga km! Loppet fullbokas snabbt men som tur är erbjuder arrangören för Vasaloppet många lopp. Du kan välja Öppetspår söndag eller måndag (23 & 24 feb) eller varför inte Nattvasan 90 eller 45 km? Vasaloppet 45 eller 30, eller kanske stafetten? Som du märker, det finns något för alla!

9. Årefjällsloppet - 14 mars

Delta i fjällets vackraste långlopp, Årefjällsloppet. Välj mellan 55, 30 eller 8 km. Vill du dela uppevelsen med dina vänner kan ni åka stafetten på 55 km. Arrangören sätter stort fokus på att skapa en längdfest och en riktig fjällupplevelse.

10. Dundret Runt - 4 april

Dundret Runt har sedan starten varit ett motionslopp utan tidtagning och den traditionen har de hållit vid liv. Du kan välja mellan 30 och 50 km och starta när du vill mellan 07.00-09.00. Officiella startskottet går kl 08.00. Efter det får du ta dig runt berget i din takt. Arrangören erbjuder även ett lopp med tidtagning på 50 km (NSD Classic) som är seedinggrundande till Vasaloppet!


Fler längdskidlopp hittar du på: Lopplistan.se/skidor ❄️

Lycka till med din skidsäsong!

langdskidor-1