Spring ett Halvmarathon - 10 lopp i Sverige 2020

Spring ett Halvmarathon - 10 lopp i Sverige 2020

Halvmarathon, den härliga distansen på 21,1 km! Det är långt och jobbigt men med rätt träning och fokus kan du klara det. Här listar vi 10 halvmarathonlopp som du kan springa i Sverige under 2020!

1. Åhus Trail Run - 15 mars

Upplev en halvmara i vackra Åhuskusten och den sjätte upplagan av Åhus Trail Run! Banan är småkuperad terräng på skiftande underlag. En härlig mix av stigar, sanddyner och utmanande backar!

2. Tjejmilen 21K - 25 april

Ett halvmarathon bara för tjejer! Den 21 kilometer långa banan går runt området vid södra Djurgården i Stockholm. Alla som går i mål på Tjejmilen 21K får ett snyggt smycke i stället för en medalj!

3. Kfs Kungsholmen runt - 9 maj

Kungsholmen Runt är en av Sveriges snabbaste banor för att springa ett halvmaraton. Banan är en milbana med långa, flacka rakor över första halvan och en knixigare avslutning där du springer 2 varv.

4. Göteborgsvarvet - 16 maj

Vill du springa Sveriges största halvmarathon? Då ska du åka till Göteborg den 16 maj. Med över 60 000 anmälda löpare och fler än 200 000 hängivna supporters längs banan är Göteborgsvarvet ett av världens största långlopp!

5. Skatås Ryggar - 30 maj

Du springer en riktigt utmanande halvmara på 21 km och passerar fem stycken höjdryggar i Skatås utmarker. Den fina banan passerar Masthöjden, Getryggen, uppför Blacktjärnsravinen och sedan längst en mycket fin slinga i Knipeflågsbergens naturreservat.

6. 6 Sjöar - 15 augusti

När du springer halvmarathondistansen tar du dig runt fyra sjöar i Göteborg: Trehörningen, Ramsen, Norrsjön och Edasjön. Det är en platt bana med några korta backar och fördelningen är 25 % asfalt, 60% grusväg och 15% stig.

7. City Run Linköping - 22 augusti

Spring Halvmarathon mitt i stadskärnan i Linköping. City Run går av stapeln samtidigt som Linköpings stadsfest äger rum, förbered dig på ett levande löplopp med massor av hejande publik runt om i staden.

8. Kraftloppet - 29 augusti

Upplev ett halvmarathon i Skellefteå den 29 augusti. Loppet ingår också i "Kraftklassikern" där du åker skidor, cyklar och springer under ett år!

9. Ramboll Stockholm Halvmarathon - 5 september

Ramboll Stockholm Halvmarathon är en unik bana mitt i city där du startar och går i mål i området vid Slottet, Riksdagshuset och Operan. Nyhet 2020 är att en finishertröja ingår. T-shirten är det perfekta beviset på att du erövrat distansen!

10. Löparfesten (EKO1/2Maran) - 19 september

EKO1/2Maran har en bansträckning som bjuder på den storslagna naturen i Skanör-Falsterbo. Loppet är för dig som älskar att springa och njuta av härliga omgivningar!


Hoppas du hittade ett lopp som passar dig! Vill du ha fler alternativ så hittar du dom på Lopplistan.se 👟


Lopplistan_smaller