10 Backyard Ultra Sommaren 2023

Löpare som springer i skogen

Backyardloppen blir mer och mer populära och idag har vi många att välja på! Här listar vi 10 lopp under sommaren 2023.

Snabb fakta om Backyard Ultra:
Det är en tävlingsform för ultralöpning. Deltagarna springer en sträcka på 6,7 kilometer varje timme, så många gånger som möjligt. Den tiden deltagaren har kvar mellan sin målgång och nästa start går till återhämtning. Sista delatagre som kommer till starten och avslutar varvet vinner tävlingen.


Backyard Ultra Nämforsen - 1 juli

Plats: Näsåker
Banan går i varierad terräng med bitvis relativt teknisk och krävande banprofil. Startområdet är en stor inhägnad yta på en privat gård som tidigare varit en prästgård. På gården finns gott om plats för alla att ställa upp camps och även för supportrar att heja på deltagarna.

Avesta Jernverks Varvultra - 1 juli

Plats: Avesta
Här är ett varvlopp runt Jernverket som har en banlängd 7,25 km - i övrigt är det enligt det populära Backyardkonceptet. Start och mål vid Dalaportens klubbstuga. Vid varvningen kommer det finnas en välutrustad dryck- och energidepå.

BUS - Backyard Ultra Sydkusten - 8 juli

Plats: Trelleborg
Start och mål på Albäcksvallen. Där finns möjlighet att sätta upp sitt eget lilla tält och att ha med sina egna brassestolar så att man kan sitta och vila vid varje varvning. På varvningsområdet kommer det även att finnas en välfylld vätske- och energistation. Banan består av blandat underlag där cirka 700 m är på asfalt och 6 km blandad terräng, mestadels stig.

Borlänge Backyard - 15 juli

Plats: Borlänge
Hälften av banan består av 1,5 meter fin bred stig och andra hälften av asfalterad cykelväg. Banan utgår från Gammelgården, ner till Dalälven och det lummiga naturreservatet Älvravinerna. Du kommer springa längs med Dalälven i cirka 1,3 km. Därefter korsas älven via Bullerforsens kraftstation för att sedan följas medströms. Längs vägen passeras bland annat en 25 meter lång hängbro och efter halva bana väntar asfaltslöpning.

Klåveröd Backyard - 15 juli

Plats: Klåveröd
Här får du springa backyard i de "skånska alperna". Njut av att tassa fram i Söderåsens bokskog och har du tur få du se Rakkeln som hänger i området och samtidigt känna doften av kossor och höns. Banan kommer att gå på de fina stigarna som underhålls av Stiftelsen Skånska Landskap samt korta partier på grusväg.

High Coast Backyard - 29 juli

Plats: Svanö
Första starten går vid 9.00 på Svenö, en ö cirka 1 mil söder om Kramfors vid Sandöbon. Loppet går på 50% grusväg och 50% skogsstig och kommer vara relativt lättsprungen. I samband med varvning kommer det finnas ett energi- och vätskebord och utöver det serveras varm mat vissa tidpunkter under loppets gång.

PRB, Personliga Rekordens Backyard - 5 augusti

Plats: Växjö
Banan som har cirka ca 35 höjdmetrar går på ungefär 3 km asfalt och resten är grus/stig. Det ska vara en väldigt fin och varierande bana som är lättsprungen för att du som tävlande ska kunna delta så länge som möjligt i loppet. I varvningsområdet tillhandahåller arrangören ett energibord med allt från sportdryck till godis. Var 6:e timme serveras lagad mat, med start efter fyra timmar.

BBUT, Bunketorp Backyard Ultra Trail - 12 augusti

Plats: Lindome
Bunketorp Backyard Ultra Trail går i det natursköna Bunketorp i Lindome söder om Göteborg. Banan går på sköna vältrampade stigar och motionsspår genom skogen. Ingen asfalt, inga grusvägar och inga långa raksträckor. Den är vacker, omväxlande och slingrar sig hela tiden mellan träden, runt bergknallar, bredvid sjöar, runt mossar och inte minst - upp- och nerför backarna.

Big Shadow Backyard - 2 september

Plats: Stockholm
Bana sträcker sig runt Stora Skuggan främst på elljusspår men även stig. Den innehåller ca 85 höjdmeter och är relativt lättlöpt. Första delen ger mest trail och stiglöpning längst med vattnet en kort passage, därefter följer eljjusspår och grusväg resterande bit fram till vändpunkt vid småbåtshamnen. Ett litet guldkorn är att vid växlingsplatsen där du kan sätta upp camp finns arrangörens egna kockar som lagar mat!

BTR Vineyard Backyard Ultra - 2 september

Plats: Varberg
Banan består av grus och gräs. Ni kommer njuta av både vindruvor och sjöutsikt under större delen av varvet! Banan är markerad och snitslad med rödvita snitslar samt med orange pilar vid riktningsförändringar, så det är busenkelt att hitta. Vätska och energistation finns på varvningsområdet. Här serveras allt från vatten, och sportdryck till mackor, saltgurka och chips. Även varm mat serveras under loppets gång.


Vi hoppas du hittade ett lopp som passar dig. Vill du ha mer inspiration så hittar du den på 👇

Lopplistan.se logo