10 Backyard Ultra Lopp 2023

Löpare som springer i grönskan

Många börjar få upp ögonen för Backyard-upplägget och det finns numera riktigt många lopp att välja bland runt om i hela landet!

Backyard Ultra är en form av ultramaratonlopp där deltagarma i följd måste springa sträckan 6 706 meter på mindre än en timme. När varje varv är avklarat används den återstående tiden inom timmen för att återhämta sig inför nästa varv. Det här upprepas varje timme till endast en deltagare återstår. Deltagarna väljer själva när de ska kliva av men får inte starta nästa varv om de hoppar över ett varv eller inte hinner runt föregående varv.

Här har vi valt ut 10 Backyard Ultra lopp 2023. Hoppas du hittar ett för dig! 🌟


WTF Backyard Ultra - 1 april

WTF som står för Why This Far går mellan 1-2 april i Lindås. Starten får kl 10.00 och banan på 6,7 km består av 50% mjuk trail, 50% skog/gravel och har 120m+ höjdmeter.

Lomma Backyard Ultra - 29 apil

Den 29 april arrangeras Lomma Backyard Ultra av Löparklubben Lomma Motion & Marathon. Arrangören säger att det här är loppet för dig som vill testa din uthållighet och du väljer själv hur långt du vill springa!

Winter Bay Backyard Ultra - 6 maj

Ett backyard lopp mitt i centrala Stockholm. Start och mål är precis intill Liljeholmens T-bana. Allt som har med loppet att göra kommer att bidra till arrangörens välgörenhetsinitiativ #Run4Diabetes för att stödja Barndiabetesfonden.

Backyard Ultra Vänge - 20 maj

Den 20 maj är det i Vänge, 7 km från Uppsala, som det händer. Arrangören beskriver banan så här: "Banan är en riktig pärla om vi får säga det själva. Ett stycke Uppland när det är som bäst. Navet för loppet är parken High Chaparral med sina stora grönytor. En naturlig tävlings bas mitt i samhället Vänge."

Jernbrukets Backyard Ultra - 2 juni

Med start 18:00 den 2 juni springer du två olika loopar. Banans första loop, som är till för nattlöpningen, är en lättsprungen slinga med några längre “gåbackar”. Det är en blandning av asfalt, stig och grus med 90 höjdmeter. Tävlingens andra loop skiljer sig mycket mot första. Större delen förläggs på snälla stigar i naturreservatet Säveåns dalgång. Här forsar säveån fram genom en härlig lövskogsdal.

ÄBU, Älvdalen Backyard Ultra - 17 juni

Den 17 juni klockan 10.00 går starten för ÄBU som arrangeras av Sweden Runners. Start och mål går på Älvdalens IP där du också får möjligheten att sätt aupp ditt camp under tävlingen. Banan är 6,7 km och går på varierande underlag där cirk 1 km är asfalt och cirka 5,7 km varierad terräng.

BUS, Backyard Ultra Sydkusten - 8 juli

BUS går i Trelleborg den 8 juli. Start och mål på Albäcksvallen. Där finns möjlighet att sätta upp sitt eget lilla tält och att ha med sina egna brassestolar eller liknande så att man kan vila vid varje varvning. Banan är 6.7 km lång och består av blandat underlag där cirka 700 m asfalt och 6 km blandad terräng med mestadels stig.

High Coast Backyard - 29 juli

Klockan 9.00 den 29 juli på Svanö, en ö cirka 1 mil söder om Kramfors vid Sandöbon går starten för High Coast Backyard 2023. Banan går på 50% grusväg och 50% skogsstig och kommer vara relativt lättsprungen.

Big Shadow Backyard - 2 september

Loppet håller till på Norra Djurgården i Stockholm. Bana sträcker sig runt Stora Skuggan främst på elljusspår men även stig. Den innehåller cirka 85 höjdmeter och är relativt lättlöpt. I varvningen finns loppets enda vätskestation som kommer ha en välfylld blandning godsaker som kan behövas. Dessutom kommer deras egna kockar servera varm mat var 3:e timma - Lyx!

Rönninge Backyard Run - 21 oktober

Ett varv i Rönninge Backyard Run mäter 6706 meter. Första start sker kl 09.00 och sista start kl 20.00 vid Bubblan i Toredal. Underlaget för banan är asfalt och grus med en uppdelning på cirka 50% vardera.


Fler lopp hittar du som vanligt på 👇

Lopplistan logo